Относно градинския сопол се носят безброй градски легенди. Всъщност повечето от тях се оказват самата реалност, а градинският сопол, главно действащо лице в живота на родителите и техните деца. Ако не сте го виждали, то със сигурност сте чували за него. Едно е сигурно – рано или късно, ще се запознаете отблизо.

Как да го познаете? Успява да ви изненада и да провали всички семейни планове. Той се появява в най-неподходящия момент, докато детето ходи на градина, а вие – на работа, или пък ви предстои пътешествие. Бистър секрет, запушен нос, лека кашлица и често е началото на вирусна инфекция – представихте си го, нали? Благодарение на него никак не сте ,,добре дошли‘‘ на детската площадка, дори - нека бъдем откровени, настъпва сериозна липса на социални контакти. Колко продължава въпросната одисея? Хм, подгответе се поне за две седмици на изолация, изострени нерви и дете, което не желае да разглежда книжки у дома, а да щурее.

Какво да предприемете? Разбира се, че е нужно да се консултирате с педиатър. Голяма част от родителите започват да прилагат разнообразни методи с цел да победят градинския сопол и капките за нос са един от тях. За съжаление, лигавицата на носа лесно би могла да се увреди поради тяхната употреба – да, формулата ,,капки до безкрай‘‘ впоследствие води до по-трудно овладяване на симптомите.

Може ли да се предотврати? Имунната система на малките деца е неукрепнала, затова те ще продължават да боледуват – повече в детската градина, по-малко в училище. От вас обаче се изисква целенасочено да се погрижите за здравето на своето дете и да подкрепите имунитета му – балансирано меню, спорт, позитивни емоции, подходящи добавки, чист въздух.

Съществува ли алтернатива на капките за нос? Да, ако общото състояние на детето не е нарушено, на ход са промивките на носа! Чували ли сте за назалните промивки ClinSin med Junior?

Препоръчват се при:

·      Възпаление на параназалните синуси;

·      Ринит с различна етиология (алергична или инфекциозна);

·      Преди и след операцията на носа и параназалните синуси;

·      Високо ниво на замърсяване или прекомерно сух въздух;

·      Хидратация на носната лигавица след прилагане на назално лекарствено лечение;

·      Поддържане здравето на носа, назалните и параназалните синуси.

Внимание! Ако хремата при детето е хронична, се налага консултация с УНГ специалист  

ClinSin med Junior е лесен за приложение, подходящ е за деца от 4 до 12 години. След употреба нослето се издухва. А какво да правят мама и татко, когато са с хрема, често бонус от малчо и детската градина? Идеалната опция за възрастни е ClinSin med.

 Малък съвет: Добре е да поставите овлажнител на въздуха в дома си, често да проветрявате помещенията, за да влиза свеж въздух - топлият въздух е сух и уврежда лигавиците на дихателната система.