Забелязали ли сте какво прави детето ви, когато чуе музика? Повечето малчугани се смеят, поклащат се и дори пляскат с ръце. Те са надарени с невероятно чувство за ритъм и музикалност.


Още в утробата бебето постоянно се вслушва в звуците, които идват от външния свят. То обръща внимание на речта ви, запомня добре шума от ударите на сърцето и кръвообращението ви. Между 1- и 2-годишна възраст детето ви вече е достатъчно подготвено, за да посети първите си домашни уроци по танци. Салса, хип-хоп или балет? Няма значение – важното е да се танцува. В този период мъничето може спокойно да тропа с крачета и да пляска в ритъм с музиката. Изберете мелодия, която ще допадне и на двама ви. Ще се учудите колко добре се справя малкото човече с ритъма и как бързо усвоява движенията. Проучвания показват, че дори само слушането на музика въздейства позитивно върху мозъчната кора. Децата, които са израснали в музикална среда, имат по-добри постижения в бъдеще. Освен това танците ще помогнат на малкото да подобри координацията между отделните части на тялото си.

Не се бавете повече! Пуснете музика и танцувайте! Хванете се за ръце и се впуснете в детска фиеста. Мъничето със сигурност ще ви последва.