За нас бе удоволствие да се срещнем с д-р Генадиева, акушер-гинеколог, която проследява бременност и посреща новия живот в МБАЛ „Надежда“.

Абонирайте се за YouTube канала да „9 месеца“ и ще научавате първи кои са новите лекции

Темата, за която си говорихме с нея обаче, посветихме в пълнота на женското здраве що се отнася до инфекциите – на такива впрочем, бъдещите майки са изключително податливи, особено през топлите дни. Д-р Генадиева разби на пух и прах някои митове за гъбичните инфекции, като в допълнение изтъкна ценни факти, с които е добре да бъде запозната всяка дама, загрижена за своето здраве. За пореден път се уверихме, че нелекуваните вагинални инфекции биха могли да се окажат сериозен враг на репродуктивните способности, както и да нарушат спокойствието на бременната през 9-те месеца. Кои ситуации са опасни, как да ги избегнем, съществува ли превенция, лесно ли е да се предпазим дори по време на бременността… и още, и още въпроси, чиито отговори намериха своето място в беседата ни.

Както винаги, зрителите имаха опцията да задават конкретни въпроси, касаещи ги лично, разбира се, д-р Генадиева любезно сподели своето мнение към всеки един активен наш последовател.

В случай че сте пропуснали онлайн срещата ни, можете да я гледате още сега: