Сигурно няма маса, шкаф или гардероб, в който детето ви да не се е мушвало или да не се е опитвало да се скрие. Тези странни навици на мъника ви обаче понякога не са съвсем безопасни. Постоянно трябва да сте нащрек къде пропълзява 2-годишният ви непослушник, за да не му се случи нещо.


Сложете граници. Показвайте и повтаряйте на детето си къде са опасните места в дома ви. То няма да разбере, ако не му ги посочите предварително. Опитайте се максимално да ограничите достъпа му до тях.

Окуражавайте го. Покажете му местата, където е позволено да си играе, и му постройте лабиринт, в който може да се крие. Там мъничето ви ще се чувства добре и в безопасност. Направете му кът с играчки и се опитайте да го задържите в него, като му поставяте различни предизвикателства.
Наблюдавайте го. Подгответе се да извадите детето си от голям кашон или да предотвратите падането му по стълбите. На тази възраст непослушковците са толкова бързи, че трябва постоянно да сте нащрек за опасностите, които ги дебнат у дома.