Още преди да се роди дъщеря ми, бях набелязала няколко подходящи козметични марки, на които възнамерявах да доверя грижата за нейната кожа. Когато тя се появи на бял свят, осъзнах, че въпросната грижа следва да бъде избор отвъд най-популярните реклами, облъчили повечето родители… Трябваше да започна собствено разследване за нашия (защото за мама и детето всичко е общо – буквално и преносно) ,,най-добър продукт‘‘.

С какво разполагах – бебе с чувствителна кожа, бяла, нежна, тънка, склонна към зачервяване и раздразнение. От другата страна – тази на решението, нямах нищо удовлетворяващо моите стандарти, макар да тествах немалко опции. И така, докато не получихме подарък – серията на Dr.Theiss Sensibel Nacthkerzen. Няма да разтягам локуми, въпреки че може да бъде написан цял роман, ще ви запозная само с един от всички мускетари.

Уважаемият Sensibel Nacthkerzen балсам е с нас вече почти година и седем месеца. Част е от рутината, която изградихме, за да се чувства детето спокойно и сигурно – знаете, че най-малките обичат предвидимостта.

Сутрин мажем (аз или баща й) цялото тяло на принцесата + бузките преди излизане, вечер след баня – също. Щедро и обилно нанасяме, понеже консистенцията попива бързо, разнася се лесно, не оставя мазни следи. С една дума – процесът носи единствено приятни емоции, изграждайки добри навици в съзнанието на детето.  

На финала кожата е мека, гладка и хидратирана. Откакто стриктно я поддържаме, няма и следа от поява на контактен дерматит  (а такъв преди време се бе появил на двете крачета – точно на глезените) - уточнявам, че внимателно подбираме и материите на дрехите. Направим ли пауза, допускайки заместител на балсама на Sensibel Nacthkerzen, после винаги съжаляваме – опитът изисква да се допускат грешки, знам.

Последният ни неразумен експеримент преля в дерматит от пелени. Все още овладяваме ситуацията със специален мехлем, предписан от лекар, а върху него нанасяме балсама.

И понеже започнах това писание с ясната идея да бъда от помощ не само на родители, чиито деца имат бяла и чувствителна кожа, споделям още нещо – балсамът влиза в дневната рутина на всеки от нашето семейство, което улеснява ежедневието по няколко параграфа.

А какво съдържа продуктът, можете лично да проверите, защото вярвам, че стремежът да дадем най-доброто на децата ни, изисква да видим с очите си някои детайли: Информация за цялата серия

Бъдете здрави, четете, мислете, питайте и чак тогава избирайте.

 *Материалът е част от специалната рубрика ,,Шифъртът на мама“, чийто автор е главният редактор на ,,9 месеца‘‘- Виржиния Николова, майка на момиченце. Основата цел на рубриката е да бъде полезна на всички бъдещи и настоящи родители чрез споделен личен опит относно продукти и услуги, свързани не само с отглеждането на децата, но също така със здравето, красотата, грижата за себе си.