Код Зима на хоризонта! Мръсният въздух е сериозен проблем, който засяга здравето ни и носната лигавица, а именно през зимата се сблъскваме с целия му арсенал от опасни бонуси. Вашата основна цел е да си осигурите защита срещу прахови частици и смог. Защо? Вирусите и бактериите се чувстват съвсем като у дома си, там, където има сух и замърсен въздух. Как да запазите здравето си и да действате визионерски, бидейки няколко стъпки пред вирусите, настинките, запушения нос и още потенциални неразположения…

За щастие, съществува решение на проблема – семпло, достъпно и лесно за приложение от възрастни и деца: ClinSin, комплект за изплакване на носа и синусите. Да, точно толкова ясно и ,,просто‘‘, колкото звучи. Комплектът може да се прилага като превантивна мярка и защита при мръсен въздух и суха лигавица, също и при вече настъпили инфекции, хрема, синузит, алергичен ринит, градински сопол…

Отоплителните системи, локални емисии от превозни средства оставят своята следа под формата на токсични частици и химични съединения – често невидими за окото, но осезаеми за здравето ни.

 ClinSin не предизвиква привикване и не уврежда носната лигавица. Можете да го използвате профилактично, веднъж на 1-2 дни, когато не сте болни. Неговата хидратираща формула не само предпазва от вируси и бактерии, но и поддържа нослето в отлична форма през студените месеци.

 Бяхте ли чували, че мръсният въздух е свързан със стреса? Изследване, публикувано в "Environmental Health" (2020), сочи, че децата, които живеят в замърсени градски райони, имат по-високи нива на стрес и психологичното им здраве е подложено на риск.

И това не е всичко! Замърсеният въздух може да предизвика възпалителни реакции в дихателните пътища на децата, което да доведе до засилване на алергичния ринит и да увеличи риска от развитие на астма. Хората с респираторни проблеми следва да бъдат особено внимателни.

*Съвет: Извеждането на бебето/малкото дете в студеното време е профилактика срещу вирусните инфекции на горните дихателни пътища. НО! Зимната разходка е препоръчителна, когато няма мъгла, силен/студен вятър или проливен дъжд. При гъста мъгла вредните вещества се задържат по-дълго в атмосферата и “чистият въздух” разнася болестотворни микроби.

Осигурете си комфорт през зимата, погрижете се за здравето на цялото семейство с помощта на ClinSin. Въздухът, който дишате днес, оказва влияние на здравето ви утре - запазете носната си лигавица и синусите от вредните замърсители.