18 март 2014 г.

Козето мляко има специфичен вкус, но редовната му консумация носи значителни ползи за организма. Хората, които пият козе мляко, имат ниски нива на кръвна захар. По-малко страдат от алергични реакции, стомашни разстройства, екзема и дори болки в ставите. Съдържащата се в него конюгирана (свързана) линолова киселина намалява нивото на кръвната захар и премахва вредните мазнини от тялото, така че се препоръчва за диабетици.


Козето мляко е богата на калций - една чаша съдържа повече от 32% от препоръчителната дневна доза. Високите нива на калий помагат за защитата на организма от появата на сърдечно-съдови заболявания. Една купичка козе мляко съдържа със 17% повече от препоръчителната дневна доза протеини и 20% допълнително рибофлавин, необходим за нормалните биологични процеси в организма. Така ценният продукт подпомага правилния растеж и развитие на организма.