За бременните и за родителите на кърмачета зимните месеци са период на силни притеснения как да се лекуват в случай на грип или настинки. Предлагаме ви ефективни решения с хомеопатични средства.

Хомеопатичните препарати и Шуслеровите соли са особено подходящи за лечението на бременни и кърмачета, тъй като са безопасни за употреба и без нежеланите токсични странични действия на алопатичните медикаменти.

Профилактика срещу вирусите

Хомеопатите препоръчват от най-ранна възраст преодоляването на вирусните инфекции и стимулирането на имунната система да стават с помощта на естествени средства, без химични субстанции. Как на практика да се случи това? Комплексният хомеопатичен препарат Имунокинд може да се използва за кърмачето още от деня на раждането. Съдържа 3 калциеви съставки, които са важни в периода на бърз растеж и укрепват лигавиците за защитната им функция. Приемът на 3 таблетки Имунокинд дневно за период от 2–3 месеца балансира имунната система. Кърмачето може да ги приема разтворени с вода в малка лъжичка, а по-голямото дете да ги смуче.

Бъдещите майки също могат да използват хомеопатични средства в борбата срещу грипа и настинките. Профилактиката с Инфлуцид например (3 пъти по 1 табл. дневно) се препоръчва и за бременните, и за цялото семейство. Медицински изследвания сочат, че приемът на 3 таблетки дневно в продължение на 1 месец дава профилактичен ефект за 3 месеца в пика на респираторните инфекции.

За още по-добра защита може да се добави и имунната програма на Шуслеровата терапия, подходяща за всички у дома. Вземат се по 3 таблетки (за децата по 2) от Шуслерови соли № 3 железен фосфат (сутрин), № 6 калиев сулфат (обед), и № 7 магнезиев фосфат (вечер). Сол № 3 подобрява кислородното насищане на тъканите и организмът по-бързо и ефективно се справя с атаките на вирусите. Сол № 7 премахва напрежението и помага в стресови ситуации, № 6 укрепва кожата и лигавиците на носоглътката за по-добра защита при контакт с вируси и бактерии. Програмата може да продължи 2–3 месеца през зимата.

За първа реакция при грип и настинка

При първи симптоми на втрисане, главоболие, отпадналост, температура е добре да се започне възможно най-бързо прием на подходящо хомеопатично средство. Клинични проучвания на комплексния препарат Инфлуцид например са доказали ефективността му за лечение на грип и парагрипни вируси. Съставките на Инфлуцид мобилизират организма в изработването на антитела, регулират повишената температура, облекчават главоболието и възпалението на гърлото. В първата остра фаза приемът е по 1 таблетка на всеки час при възрастни и през 2 часа за деца над 1-годишна възраст. След 3–5 дни, когато вече е настъпило подобрение, специалистите препоръчват поддържаща терапия в течение на минимум 10–14 дни (3 пъти по 1–2 таблетки дневно).