"Българите са взели най-доброто от изтока и най-доброто от запада."

Това бяха думите на Гурдев Шри Шри Рави Шанкар пред българските медии по време на трите му предишни визити в България (април 2009 г., май 2012 г. и януари 2020 г.). На 28 и 29 юли 2022 г. духовният учител отново ще посети България, носейки посланието "ЗАСТАВАМ ЗА МИРА". Шри Шри Рави Шанкар пристига по покана на киноцентър Бояна - Nu Boyana Film Studios, където ще проведе събитие Шесто чувство с водена медитация за мир и беседа, в която ще се включат хиляди хора от цяла България и Европа.

"Хората в България са много динамични и знам, че са толкова напредничави, много открити и много духовни," сподели Шри Шри Рави Шанкар пред Ганета Сагова, гл. редактор на сп. Осем във Facebook LIVE на 7 юли. Той добави: "България определено може да играе много важна роля за постигането на мира. Но знаете ли, преди да донесем мир навън, трябва да донесем мир вътре в нас. Има толкова много хора, които са отчаяни, които са в депресия, много искат да извършат самоубийство. Така че трябва да променим тази ситуация. Трябва да се постараем цялото ни население да има стабилно психично здраве и хората да са много щастливи отвътре. И тук бих казал, че трябва да работим върху това да направим България щастлива страна, представяйки различни техники, които да помогнат на хората да си помогнат сами."

Учителя Шри Шри Рави Шанкар е уникален в това, че споделя древното знание на йога и съзнанието по един изключително достъпен за съвременния човек начин, представяйко го леко и непринудено с хумористична нотка и детска невинност.

Във време като днешното, всички имаме още повече нужда от положителна енергия, надежда и вяра, а срещата с личност като Шри Шри Рави Шанкар е една изключителна възможност, която не е за изпускане! 

Повече информация за събитието ще откриете тук: https://tinyurl.com/3y33m23m

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ШРИ ШРИ РАВИ ШАНКАР

Считан за неутрална фигура с единствена цел постигане на мир, той представлява надежда за хората в конфликтни зони. Неговата инициатива „Аз заставам за мира“ идва като отговор на настоящата ситуация в Европа и целта ѝ е да демонстрира, че всеки от нас наистина може да допринесе за промяната към едно по-мирно общество. В тази глобална кампания, която започна през месец април тази година в Испания, ще се включи и София със събитието „Шесто чувство“ – диалог за вътрешния мир и медитация за мир с Шри Шри Рави Шанкар на Римския декор в Киноцентър Бояна.

Благодарение на неговите усилия, места със силно изразени военни конфликти като Колумбия, Кот д'Ивоар, Кашмир и Бихар успяват да намерят своето мирно решение.

Шри Шри Рави Шанкар е носител на редица международни и национални награди, 24 докторски степени, както и е номиниран многократно за Нобелова награда за мир.