Модните трендове идват и си отиват през годините. Стилът винаги е бил и ще остане субективен и личен избор за всеки, но тенденциите помагат, за да ни напътстват и дават вдъхновение при избор на дрехи. Такъв е и случаят с детските рокли.

Родителите искат малката им принцеса да изглежда стилно, да ѝ е удобно и да носи нещо което подчертава нейната идентичност. В такива моменти мамите се обръщат към трендовете при ежедневните облекла за момиченца, за да разберат какви дрехи са на мода.

Тук ще разгледаме най-актуалните модели детски облекла за сезон пролет-лято 2023, които момиченцата ще харесат и ще носят с голямо удоволствие по всякакви поводи.

Тренди мотиви при ежедневните детски рокли

Акцентите на дрехите предават индивидуалност, от която всяко дете има нужда, за да изгради силен характер.

Независимо дали ще играе навън с приятели, в градината, на училище или на рожден ден детето трябва да се чувства удобно и да носи рокля, която харесва и я кара да се чувства специална и щастлива.

Цветя и плодове

Нищо не казва „пролет“ или „лято“ както една свежа рокля с мотиви от цветчета или плодчета като ягодка, ананас или диня.

Тези детски дрешки са евъргрийн и остават в тренда на най-търсени дрехи за момиченца.

Анимационни герои и животни

Рисуваните филмчета и животните винаги са били символ на детската невинност, а всяко дете си има любимец.

Независимо дали е с принцеса, пони, мече или зайче, момиченцата се радват на щампованите рокли, които тази година са хит сред подрастващите.

Точки

Сред най-популярните акценти този сезон са кръглите фигурки, щамповани на роклите.

Масово този мотив върви в комбинация с някой от споменатите по-горе, което помага да бъде подчертана цялостната визия. Когато не са съчетани с щампа или бродерия този мотив придава допълнителна пъстрота на дрешката.

Съчетание с шапка

Подчертаването на тоалета с подхождаща си капела е много популярно през 2023. Трудността на съчетание в днешно време не е голяма, тъй като все повече търговци предлагат роклите в комплект с идеалната шапка.

Освен че е модерно, капелата предпазва главата и лицето на малките съкровища от вредните UV лъчи, които могат да раздразнят нежната детска кожа и дори да доведат до изгаряне.

Тренди цветове при ежедневните детски рокли

Цветът винаги е бил обвързан с емоциите. Носенето на дадени цветове се отразява върху настроението и изграждането на характер при подрастващите момичета. Поради тези причини е важно родителите да се съобразяват с подбора на разцветки при покупка на рокля за своята принцеса.

Тази година се завръщат на мода пастелните цветове, които са нежни и приветливи.

•    Бяло – От неутралните цветове няма по-подходящ за пролетно-летния сезон от бялото.
•    Розов – масово предпочитан, но въпреки това изключително актуален. Този цвят излъчва женственост и често бива свързван с младост и и игривост, които са характерни за всяко момиченце.
•    Жълто – Свеж и жизнен, той подчертава лъчезарната усмивка на всяка млада дама, която го носи. Освен че е символ на щастието и енергичността, жълтото се свързва и с оптимизмът и приятелски настроените хора.
•    Червено – Едно от малките изключения в тренда за пастелните цветове. Сред червените детски рокли са на мода по-ярките нюанси от тази гама.
•    Светлосин – Синьото е цвета на спокойствието и мъдростта. Той е много харесван и търсен за рокля на момиченца със светли очи, защото ги подчертава.

Къде да намерим модерни детски рокли?

В онлайн пространството има много магазини за детски дрехи, които поддържат складова наличност и предлагат бърза доставка на ежедневни рокли за момиченца. Един от тях е Carnivalkids.com, които освен че разполагат с най-тренди облека за подрастващи имат и филтър на артикулите си, който помага да се сортират дрехите по мотиви и цветове и размер според възрастта на момиченцето.