Когато става въпрос за посрещане на ново дете (особено първото) в семейството, вълненията са големи. Очакването на новия член на семейството води често до изкушението да се запасите с най-новите джаджи и очарователни тоалети. Основното обаче е, че не е нужно да купувате всичко предварително за вашето бебе. 

Да се доверите на инстинктите си и да предприемате нещата бавно всъщност може да бъде от полза. Бебетата растат бързо и техните нужди се променят също толкова бързо. Това, което може да изглежда като основна необходимост в даден момент, може да стане излишно или ненужно в рамките на няколко седмици. 

В тази статия, създадена със съдействието на Easy Credit, ще проучим защо не е нужно да купувате всичко предварително за вашето бебе и как по-внимателният подход може не само да ви спести пари, но и да намали стреса и бъркотията в живота ви.

Ползите от изчакването

Има няколко предимства на това да изчакате да купите всичко предварително за вашето бебе. Първо, това ви позволява да спестите пари, като избягвате ненужни покупки. Докато вашето бебе расте и се развива, неговите нужди ще се променят. 

Като изчакате да закупите артикули, когато те наистина са необходими, можете да избегнете харченето на пари за неща, които в крайна сметка може да се окажат неизползвани или детето да ги израсте бързо.

На второ място, чакането ви позволява да вземате по-информирани решения за това, от което всъщност се нуждаете. Като нов родител може да бъде непосилно да се опитвате да разберете кои неща са от съществено значение за вашето бебе. Като чакате и наблюдавате предпочитанията и развитието на вашето бебе, можете да разберете по-добре специфичните му нужди и да правите по-целенасочени покупки.

А ако се притеснявате за бюджета и дали ще имате нужната сума точно тогава, напомняме, че отпускането на бърз кредит отнема само няколко минути и разполагате с нужната сума за детска количка или стерилизратор за шишета още в същия ден. 

И накрая, чакането също така ви дава възможност да получавате подаръци или подаръци от приятели и семейство. Много хора обичат да пазаруват за бебета и може да искат да купят подаръци за вашето мъниче. 

Като отлагате закупуването на всичко предварително, вие давате възможност на другите да дадат своя принос, като подаряват обмислени подаръци, които отговарят на действителните нужди на вашето бебе.

Спестяване на пари, като не купувате предварително

Една от ключовите причини, поради които не е нужно да купувате всичко предварително за вашето бебе е, че неговите нужди и предпочитания може да се променят, докато растат. Бебетата се развиват с различна скорост и това, което е работило за едно дете, може да не работи за друго. Като не купувате всичко предварително, имате гъвкавостта да се приспособявате и адаптирате според специфичните нужди на вашето бебе.

Друго предимство да не купувате всичко предварително е, че това може да ви спести пари. Бебешките артикули могат да бъдат доста скъпи, особено когато са закупени чисто нови. 

Като изчакате бебето ви да се появи, можете да се възползвате от разпродажби, отстъпки или дори да вземете назаем артикули от семейството или приятели, които вече не се нуждаят от тях. 

Освен това, като избягвате ненужните покупки на ранен етап, можете по-добре да прецените кои артикули са наистина важни, като по този начин предотвратите ненужните разходи и вземете бърз кредит само за онова, което наистина е нужно. 

Когато се пазарува по този начин, можете да отделите време за четене на рецензии, сравняване на цените и търсене на препоръки може да ви помогне да сте сигурни, че артикулите, които в крайна сметка купувате, са както висококачествени, така и подходящи за нуждите на вашето мъниче. 

!Настоящата статия не съдържа професионални съвети и не взима предвид специфични за Вас обстоятелства. При необходимост от професионален съвет се обърнете към специалист.