Надежда и Калоян са в очакване на рожба! Щастлива, чакана, мечтана новина. Чудото се случи. Бебето е напът! 

От фондация "Майки за донорството" споделят:

"С вяра, търпение и доверие - мечтите за бебе се сбъдват! Благодарение на вашата подкрепа, приятели на “Майки за донорството”, събрахме средства за ин витро процедура и с помощта на една от нашите вълшебни жени - донори на яйцеклетки, сме в очакване на още едно бебе! Няма по-хубава вест от вестта за нов живот!


Здраве и лека бременност желаем! И продължаваме с подкрепа до появата на малкото човече." 

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

А каква е историята на бъдещите мама и тати? Ето какво гласи писмото им: 

"Здравейте, прекрасни хора сбъдващи мечти!

Ние сме Калоян и Надежда, на 34 години. Нашата история започна преди 3 години, когато едни от нашите най-близки приятели ни запознаха. Нещата потръгнаха и след няколко месеца заживяхме заедно. Започнахме да правим планове за семейство, деца, общ дом. Но както при все повече семейства, мечтата за дете не е лесно осъществима и при нас.

СЕМЕЕН ХОРОСКОП 

При мен проблемите започнаха, когато бях на 19 години. При профилактичен преглед ми казаха, че имам киста на яйчника и трябва да ме оперират. При изписването, след операцията ме успокоиха, че всичко е минало добре и нищо не са махнали освен кистата. Но не беше така. След излизането на хистологията, се оказа че някой не си е свършил работата. Трябваше отново да ме оперират, за да спасят поне единия яйчник. И така на 20 годишна възраст се сблъсках със страшната диагноза рак, а шансовете ми за дете бяха на половина. След време последва още една тежка операция, и точно тези неща ме направиха силна, независимо с какви препятствия ме среща живота.

Дълго време нямах правилния човек до себе си, с когото да направя важната крачка за дете. И когато той се появи разбрахме, че шансовете ни рязко са намалели. Когато гинеколога ми видя резултата от aнти Мюлеровия хормон, каза че е почти невъзможно и да се замисля за донорска яйцеклетка. След прегледи и в репродуктивни болници потвърдиха това, като ми съобщиха, че нямам достатъчно качествени яйцеклетки и шансът е почти нулев. В последствие се оказа, че имам и генетично заболяване, което още повече налага помощ от друга жена, която вече е мама и може да дари яйцеклетки.

Бременна на 40 - едно чакано бебе най-сетне е в утробата на мама

Изпитахме болката от неуспешен опит инвитро, но не се отказваме. За жалост мечтите си имат цена, а тази е все по-непосилна за нас.

Като всяка жена мечтая и аз да усетя всички трепети на бременнотта, и докато има начин да износя нашето дете, ще се борим. Мечтаем за здрави деца, които да тичат около нас и това да ни доказва, че огромното желание ражда положителни неща.

Вярваме, че трудностите идват, за да станем по-силни. Твърде рано живота ме срещна с молитвите за чудеса, затова вярвам в тях!

Не знам дали имат сила имената, с които вървим през целия ни живот, но аз имам НАДЕЖДА, че ще се случи нашето чудо, нашата мечта. И ще се появи скоро нашето измолено слънчице! С помощта на добрите хора!"

6 яйцеклетки, 6 ембриона и първи опит Кая

Желаем лека бременност на Надежда и с нетърпение очакваме новината за появата на малкото чудо. 

Източник и снимки: Facebook Донорството е живот / Майки за донорството