Драги читатели, припомняме си една история за успех, който няма логично обяснение, но се случва. Целта ни е да подкрепим дамите в България, преминаващи през спонтанни аборти. Всяка подобна загуба е тежка и се приема изключително трудно от жените. Лекарите казват "Случва се често" и назначават изследвания на по-късен етап, след загуба, а не преди бременността. Причините за мисед аборт, спонтанен аборт и кухо яйце са различни, но е препоръчително да се изследва кариотип, тромбофилия
 
Ще ви запознаем със Стефани Мерит – 38-годишна жена, която е преживяла 8 спонтанни аборта в рамките на 6 години. Те се случвали между 9 и 12-а седмица от бременността. 

Лекарите нямали обяснение за спонтанните аборти, което за Стефани било още по-голям шок. Ходила къде ли не, при какви ли не специалисти. В един момент лекарите се ,,отказали" от разрешаване на загадката и ù съобщили, че няма да може да има деца, без да изразят ясната причина. Няма информация какви изследвания са били направени.

Стефани има 18-годишен син от предишен брак. Първият спонтанен аборт се случва, когато е била с първия си съпруг, а след това – с втория, преживяла още 7 аборта поред. „Примирих се. Нямаше да имаме наше дете и се опитвахме да продължим живота си”, споделя Стефани.
Тя се отказала от идеята да има деца, но именно тогава разбрала, че отново е бременна и си казала, че това е последният шанс, който има. Зачеването било чиста случайност. Цялата ù бременност преминала в страх да не загуби и това бебе. Единственото, което ù останало, било да вярва и да се надява, че всичко ще е наред. „Никой не можеше да се зарадва за нас, защото ние не можехме да се зарадваме за самите себе си. Във всеки един момент чакахме неизбежното”, споделя Стефани.

Девет месеца по-късно тя родила малката Офелия Хоуп. „Хоуп" означава надежда. Все още е трудно да повярвам, че станах отново майка. Офелия ме държи будна през цялата нощ, но съм щастлива, защото тя е тук. Искам да кажа на всички жени като мен, че най-тъмно е преди изгрев слънце! Вярвайте!”.