Едно от нещата, които обожавах като дете, бяха гевреците, които се продаваха на пазара. Тези, които ви представям днес, са безглутенови, хрупкави и с три вида брашно. Аз ги поръсих само със сусам, тъй като нямах маково семе, но какъвто и вид семена да имате под ръка, ще се допълнят чудесно с текстурата и вкуса на гевреците.
Необходими продукти:
130 г безглутеново брашно
80 г картофено брашно
60 г оризово брашно
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. хималайска сол
топла вода
1 яйце
сусам
Начин на приготвяне:
- Смесете трите вида брашно в купа заедно с бакпулвера и солта и разбъркайте.
- Добавете киселото мляко и доливайте вода, като разбърквате с лъжица, докато получите тесто.
- Добавете още брашно, ако е необходимо.
- Оформете малки топчици и направете дупка в средата.
- Потопете гевречетата във вряща вода и изчакайте, докато се появят на повърхността и вече не са на дъното.
- Извадете ги и ги потопете в студена вода.
- Подредете ги в тавичка, намажете ги с яйце и ги поръсете със сусам.
- Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35–40 мин.