Едно от нещата, които обожавах като дете, бяха гевреците, които се продаваха на пазара. Тези, които ви представям днес, са безглутенови, хрупкави и с три вида брашно. Аз ги поръсих  само със сусам, тъй като нямах маково семе, но какъвто и вид семена да имате под ръка, ще се допълнят чудесно с текстурата и вкуса на гевреците.

Необходими продукти:

130 г безглутеново брашно

80 г картофено брашно

60 г оризово брашно

2 с.л. кисело мляко

1 ч.л. бакпулвер

1 ч.л. хималайска сол

топла вода

1 яйце

сусам

Начин на приготвяне:

  1. Смесете трите вида брашно в купа заедно с бакпулвера и солта и разбъркайте.
  2. Добавете киселото мляко и доливайте вода, като разбърквате с лъжица, докато получите тесто.
  3. Добавете още брашно, ако е необходимо.
  4. Оформете малки топчици и направете дупка в средата.
  5. Потопете гевречетата във вряща вода и изчакайте, докато се появят на повърхността и вече не са на дъното.
  6. Извадете ги и ги потопете в студена вода.
  7. Подредете ги в тавичка, намажете ги с яйце и ги поръсете със сусам.
  8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 35–40 мин.