Здравейте! Казвам се Вероника Георгиева, автор на блог с рецепти (www.dessertsvalley.com, instagram dessertsvalley), майка на две деца и приключенец по душа. Кулинарията е моето хоби, радост, страст и призвание. Щастлива съм, че ще имам възможност да ви споделям здравословни, красиви и вдъхновяващи идеи за десерти.

Предложенията днес даряват наслада на всички сетива...

ТИКВЕНО ЧИЙЗ БРАУНИ 

Това безглутеново Брауни има сочна основа с парченца шоколад и топящ се в устата тиквен чийз крем.

За Брауни сместа:

  • 3 яйца
  • 70 г кокосова захар
  • 50 г кокосово масло (разтопено)
  • 80 г бадемово брашно
  • 20 г какао на прах
  • ½ ч.л бакпулвер
  • 130 г черен шоколад (със 70-80% съдържание на какао)

Торта Брауни + сурови бонбони, обвити в черен шоколад

За тиквения чийз крем:

  • 200 г крема сирене (на стайна температура)
  • 140 г пюре от тиква (сварена)
  • 1 яйце
  • 30 г кленов сироп

Приготвяне:

1. Загрейте фурната на 180° с вентилатор.
2. За Брауни сместа: В средно голяма купа разбийте яйцата с вилица. Добавете разтопеното кокосово масло и кокосовата захар и отново разбийте с вилица. Добавете бадемовото брашно, какаото на прах и бакупвера и разбъркайте. Прибавете и шоколада, нарязан на малки парченца и разбъркайте. Намажете форма с размери 18 х 18 см с малко кокосово масло. Отделете 3-4 с.л от шоколадовата смес, а останалата част разпределете равномерно във формата.
3. За чийз крема: Смесете всички съставки. Разпределете крема равномерно върху шоколадовата смес.
4. Разпръснете заделената шоколадова смес с помощта на лъжица на няколко места върху чийз крема. С помощта на клечка направете шарки, така че двата крема да се смесят на повърхността и да постигнете мраморен ефект.
5. Печете 30 минути в предварително загрятата фурна.
6. След като Браунито се изпече, оставете го да се охлади напълно преди да го разрежете.

Шоколадови хапки с фъстъци

СПАНАЧЕНИ ПАЛАЧИНКИ С БАНАН И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 

Един блендер и един тиган са ви необходими и след 20 минути ще имате 30 броя вкусни и полезни мини палачинки.

Необходими продукти:

  • 200 г овесени ядки
  • 1 ч.л бурбонска ванилова захар
  • 2 ч.л бакпулвер
  • 1 голям и добре узрял банан
  • 80 г спанак
  • 2 яйца
  • 190 мл прясно мляко (овесено/бадемово)
  • 30 г кокосово масло (разтопено)
  • 2 с.л кленов сироп (по желание)

Кекс с пресни ягоди

Начин на приготвяне:

1.    Блендирате всички съставки в бледнер.
2.    В загрят тиган (6 от 9 степени) без допълнителна мазнина изпичате палачинките като 1 палачинка = 1 с.л смес.