Първите ягоди са вече на пазара- вкусни, ароматни и много сочни. И понеже не съм фен на сухите кексове, винаги когато имам под ръка плод, просто го използвам като пълнеж.

Днес ви представям едно неустоимо изкушение, леко капризно за приготвяне, но си заслужава времето и усилията.

Необходими продукти:

3 яйца

5 с.л. кокосова захар

5 с.л. бадемово брашно

3 с.л. кокосово брашно

2 с.л. оризово/безглутеново брашно

1 с.л. кокосово олио

ванилия

бакпулвер

6-7 ягоди

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте яйцата (белтъците и жълтъците отделно), захарта и ванилията.
  2. Разтопете кокосовото олио и го добавете към яйчената смес.
  3. Добавете бакпулвера към трите вида брашна, разбъркайте добре и след това прибавете към яйцата.
  4. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
  5. Изсипете сместа в тавичка, след което поръсете с пресните нарязани на парчета ягоди.
  6. Печете за около 20-25 минути в предварително загратя на 180 градуса фурна.