Ирен е на 2 години и 6 месеца. Много усмихнато и лъчезарно дете.

От януари месец е с болки в десния крак. След консултация с ортопеди се постави диагноза „Реактивен артрит“. Предписаха ѝ лечение с болкоуспокояващи лекарства. Седмица по-късно болките се засилиха и Ирен беше хоспитализирана в УМБАЛ „Стоян Киркович“ в Детско отделение, град Стара Загора. След направените кръвни изследвания, ехограф и скенер, лекарите откриха хемангиоми в черния дроб.

КАЛКУЛАТОР БРЕМЕННОСТ

След 20 дни престой в болницата, лекарите ни изпратиха за консултация с детски ревматолог в град София. След прегледа се уточни, че диагнозата не е „Ревматоиден атртит“. След ново ехографско изследване се отрече наличие на хемангиоми в черния дроб. Насочиха ни за консултация с детски онкохематолог, който се усъмни за тумор на надбъбречната жлеза. В Пирогов, 2 дни по-късно, след направено ново ехографско изследване и скенер, се потвържди, че е туморно образувание – 6 см.

Но поради ниските тромбоцити на Ирен не е възможно да се направи биопсия. Пренасочени сме в Детска онкохематология в ИСУЛ за 2 курса химиотерапия с цел намаляване на тумора и евентуално да се планува операция за отстраняването му.

По всички получени резултати до този момент, лекарите решиха, че диагнозата е „Невробластом на надбъбречната жлеза“.

Беше извършена и костно мозъчна пункция и резултата е, че детенцето ни има метастази в костния мозък. Тази новина тотално ни съсипа и шокира. По обясненията на лекарите, типа на невробластома е високорисков.

8-годишно момиче получи изгаряния след прием на плодов сок

Направихме консултация с турска клиника, оттам казаха, че спешно трябва да започнем лечението на Ирен. Но сумата е непосилна за нашето семейство. За това ви моля от сърце, помогнете детенцето ни да оздравее. Дори само споделянето на поста е от значение за нас да достигне до повече хора.

С всеки изминал ден усмивката на Ирен изчезва! Няма го блясъка в очите ѝ! Замина си желанието за пакости, весели и безгрижни игри! Бяха изместени от болка и безсилие!

Малката Велиана, едва 4-годишна, се нуждае от подкрепа

Ние вярваме, че отново ще видим блясъка в очите  на нашето дете и топлата усмивка! Тя пак ще ходи на ясла, там където е мястото ѝ! Тази агония ще бъде забравена и всичко ще остане само лош спомен!

Благодаря ви от сърце! С уважение Мама и Тати

enlightenedПодкрепете Ирен с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN:
https://pavelandreev.bg/campaign/da-varnem-usmivkata-na-iren
enlightened Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG76BUIN95611000711184
BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Ирен
 “Алианц Банк България” АД е официалният банков партньор на Фондация “Павел Андреев”. При дарение на каса в клон на банката НЕ ДЪЛЖИТЕ транзакционна такса.
enlightened Включете се в онлайн базара на платформата:
https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/

Източник: ФБ Дари надежда