Покрай Великден доста прекалих с шоколада и определено бързо трябваше да измисля здравословна опция, за да не се налага да спра сладкото изцяло за няколко седмици. Десертът, който ви представям е мой много любим. Използвала съм го и за заливка на различни кейкове и сладкиши. Изключително лесен и непретенциозен.

Необходими продукти:

2 с.л. фъстъчено масло

1 с.л. лешников тахан

2 с.л. кокосово масло

2 с.л. мед

1 с.л. какао

3 с.л. кокосово брашно

2 с.л. бадемово брашно

фъстъци

есенция от шам фъстък

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете фъстъченото масло, тахана, кокосовото масло и медът.
  2. Прибавете какаото, кокосовото и бадемово брашно, фъстъците и есенцията.
  3. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
  4. Излейте във формички и сложете във фризера за няколко часа.

Съвет: Може да използвате бадеми или шам фъстък, вместо фъстъци, като ги нарежете на малки парченца.