Покрай Великден доста прекалих с шоколада и определено бързо трябваше да измисля здравословна опция, за да не се налага да спра сладкото изцяло за няколко седмици. Десертът, който ви представям е мой много любим. Използвала съм го и за заливка на различни кейкове и сладкиши. Изключително лесен и непретенциозен.
Необходими продукти:
2 с.л. фъстъчено масло
1 с.л. лешников тахан
2 с.л. кокосово масло
2 с.л. мед
1 с.л. какао
3 с.л. кокосово брашно
2 с.л. бадемово брашно
фъстъци
есенция от шам фъстък
Начин на приготвяне:
- Разтопете фъстъченото масло, тахана, кокосовото масло и медът.
- Прибавете какаото, кокосовото и бадемово брашно, фъстъците и есенцията.
- Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
- Излейте във формички и сложете във фризера за няколко часа.
Съвет: Може да използвате бадеми или шам фъстък, вместо фъстъци, като ги нарежете на малки парченца.