Липсват ви свежият планински въздух и миговете сред природата? Ето една идея къде да се откъснете от сивото ежедневие и градската обстановка - открита лятна градина в центъра на Драгалевци.

Независимо дали ви се хапва свежа салата, вкусна скара, вегeтарианско ястие или изкушаващ десерт, майстор Даци ще се погрижи да останете очаровани. Ресторант "Котилото" предлага само сертифицирани качествени продукти, а любителите на родната кухня могат да опитат вкусни балкански специалитети. Лятната градина е подходяща за всички малчугани, които обичат да са постоянно в движение – за тях има обособен детски кът. По-любопитните могат да разледат онлайн панорама на ресторанта и зелената лятна градина тук: kotiloto.com/galleries. Ето и рецепта от шеф Даци за лесна и вкусна вечеря:

Сръбска плескавица

Продукти:
400 грама говеждо месо, 400 г свинско месо от плешка, 120 г нарязани на ситно люти чушки, 12 г сол, 80 г ситно нарязан лук, 10 г смлян чесън, 40 г масло.

Приготвяне:
Месото трябва да се смели на машина за мелене на месо с номер 5 два пъти. След това каймата се посолява и се омесва с подправките и се оставя да престои 20 минути. От тази смес се взема, като кюфтето трябва да има размера на човешка длан, като се разстели. Скарата се маже с маслото и плескавицата се пече 8-10 минути.

Списание "9 месеца" ви пожелава свежи емоции и „Бон апети“!