Хората, които ме познават, знаят, че съм изключително голям фен на картофите, приготвени под всякаква форма. Последните няколко години избягвам пържени храни и затова реших да намеря по-здравословна и в същото време вкусна алтернатива. Рецептата, която споделям днес, ми е много любима, тъй като в нея съчетавам три различни вида сирена. За 40 минути имате в завършен вид изискано и лесно за приготвяне картофено суфле. Приготвям този стартер и през четирите сезона на годината, но през април ви съветвам да го поднесете със свежа зелена салата.
Необходими продукти:
2 средно големи картофа
40 г моцарела
20 г пармезан
40 г краве сирене
1 яйце
магданоз
хималайска сол
червен пипер
Начин на приготвяне:
- Сварете картофите и след като са готови, ги намачкайте с вилица, а може да използвате и блендер. След това прибавете пармезана и кравето сирене.
- Нарежете моцарелата на малки парченца и я добавете към картофите. Разбийте едно яйце и го прибавете към картофената смес заедно с магданоза и солта. Разбъркайте всичко добре.
- Разпределете сместа в съдовете за печене и поръсете с червен пипер. Аз използвах керамични малки купички, в които пека шоколадовото си суфле, но такива от йенско стъкло или глина също биха свършили чудесна работа.
- Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна.