Хората, които ме познават, знаят, че съм изключително голям фен на картофите, приготвени под всякаква форма. Последните няколко години избягвам пържени храни и затова реших да намеря по-здравословна и в същото време вкусна алтернатива. Рецептата, която споделям днес, ми е много любима, тъй като в нея съчетавам три различни вида сирена. За 40 минути имате в завършен вид изискано и лесно за приготвяне картофено суфле. Приготвям този стартер и през четирите сезона на годината, но през април ви съветвам да го поднесете със свежа зелена салата.

Необходими продукти:

2 средно големи картофа

40 г моцарела

20 г пармезан

40 г краве сирене

1 яйце

магданоз

хималайска сол

червен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Сварете картофите и след като са готови, ги намачкайте с вилица, а може да използвате и блендер. След това прибавете пармезана и кравето сирене.
  2. Нарежете моцарелата на малки парченца и я добавете към картофите. Разбийте едно яйце и го прибавете към картофената смес заедно с магданоза и солта. Разбъркайте всичко добре.
  3. Разпределете сместа в съдовете за печене и поръсете с червен пипер. Аз използвах керамични малки купички, в които пека шоколадовото си суфле, но такива от йенско стъкло или глина също биха свършили чудесна работа.
  4. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна.