Независимо от сезона, супите винаги са нещо, което приготвям, когато искам да е едновременно вкусно и за отрицателно време. Днес ви предлагам любимата ми есенна крем супа с тиква и морков. Вкусът е мек, наситен, лек и приятен, а цветът грабва окото моментално.
Необходими продукти:
100 г тиква
1 сладък картоф
1 морков
1 тиквичка
1 ч.л. масло
1 ч.л. хималайска сол
1 ч.л. кимион
магданоз
сирене
Начин на приготвяне:
- В тенджера с вода сварете тиквата, картофа, моркова и тиквичката.
- След като зеленчуците са готови, ги сложете в блендера заедно с ½ чаша от бульона, маслото, солта и кимиона. Блендирайте до получаване на хомогенна смес.
- Сервирайте с поръсен магданоз (пресен/сух) и натрошено сирене.