Независимо от сезона, супите винаги са нещо, което приготвям, когато искам да е едновременно вкусно и за отрицателно време. Днес ви предлагам любимата ми есенна крем супа с тиква и морков. Вкусът е мек, наситен, лек и приятен, а цветът грабва окото моментално.

Необходими продукти:

100 г тиква

1 сладък картоф

1 морков

1 тиквичка

1 ч.л. масло

1 ч.л. хималайска сол

1 ч.л. кимион

магданоз

сирене

Начин на приготвяне:

  1. В тенджера с вода сварете тиквата, картофа, моркова и тиквичката.
  2. След като зеленчуците са готови, ги сложете в блендера заедно с ½ чаша от бульона, маслото, солта и кимиона. Блендирайте до получаване на хомогенна смес.
  3. Сервирайте с поръсен магданоз (пресен/сух) и натрошено сирене.