Всяка хапка се топи в устата и те кара да искаш още и още. Свежата заливка и пресните малини допълват хармонията и те правят истински щастлив. Не пропускайте това сладко изкушение!
Необходими продукти за основата
- 1 и 1/2 пакета бисквити за чийзкейк Победа (отделяме 7–8 бисквити за украса)
100 г меко масло
Необходими продукти за крема
- 3 кутии крема сирене (525 г)
- 125 г кристална захар
- 1,5 с.л. брашно
- 2 яйца
- кората от 1 лимон
- 1 ванилия
- 150 г заквасена сметана1 и 1/2 с.л. натурално какао
Необходими продукти за украса
- 200 г заквасена сметана
- 1 ванилия
- 2 с.л. пудра захар
- 200 г пресни малини
- натрошени бисквити за поръсване
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете бисквитите в блендера и ги пасирайте. Добавете мекото масло и блендирайте до маслени трохи. Покрийте тавата с хартия за печене и поставете ринг отгоре. Изсипете бисквитените трохи във формата и заравнете добре. Охладете в хладилник, докато приготвите крема. В купа разбийте с миксер крема сиренето заедно със захарта и брашното и добавете яйцата. Разбийте добре и настържете лимонова кора, добавете ванилия и заквасена сметана. Смесете всичко. На този етап разделете сместа на две равни части и прибавете какаото в едната. Разбъркайте добре. Извадете основата от хладилника и започнете да редувате белия с какаовия крем. Слагайте ги хаотично, за да се получи красива шарка при разрязване. Печете чийзкейка до готовност около 30–35 минути. Когато е готов, чийзкейкът е стегнал по краищата, а при разклащане на тавата средата продължава леко да мърда. След като се охлади, напълно се уплътнява. Охладете в хладилник за няколко часа. В купа смесете съставките за глазурата – заквасена сметана, пудра захар и ванилия. Намажете чийзкейка по повърхността и декорирайте с пресни малини. Поръсете с фино смлени бисквитени трохи за разкош.
Да ви е сладко и не спирайте да се усмихвате!
Teктс: Ани Шакарян