Похапвате ли с удоволствие банани? Ако сте любителка на този плод, имате късмет – той е на пазара през всички сезони и раздяла с него няма...
В Тайланд се вярва, че бременните жени, които ядат през 9-те месеца банани, ще родят здраво бебе. Добре е да имате предвид, че този плод е съвършената храна за вас. Когато имате желание да хапнете нещо сладко, не бързайте да лапнете парчето шоколад или да си поръчате торта. Изяжте един банан. Не се разделяйте с него през 9-те месеца, защото той е особено полезен в този период.

  • Бананите са ефикасен лек срещу гаденето. По принцип похапването на храна, богата на въглехидрати, облекчава това типично за бременността неразположение.
  • Ако включвате в ежедневното си меню по един банан, ще прогоните констипацията (запека) и стомашните киселини, защото плодът съдържа така безценните влакнини.
  • Съдържащият се в бананите витамин В6 е враг на задържането на вода в крайниците.
  • Бананите повишават нивото на глюкозата в кръвта и чрез тях ще си набавяте допълнителна енергия. Когато изпитвате глад, изяжте половин парче от този плод, вместо да се нахвърляте на кроасана с шоколад…