Лесни за приготвяне, много ароматни и вкусни печени зеленчуци по средиземноморски. Букет от подправки, много чесън, качествен зехтин и пармезан. Това е всичко, което е необходимо, за да приготвите перфектната зеленчукова гарнитура за минути. Можете да я поднесете с риба или пиле. Спрях се на тиквички, бейби картофи, гъби, чери домати и чесън.
Необходими продукти
9 месеца препоръчва
DIFFERENT BIOTIC
2 тиквички
1 кг малки пресни картофки
200 г гъби
10 скилидки чесън
100 г чери домати
1/2 ч.л. суха мащерка
1/2 ч.л. сух риган
черен пипер
сол
60 г настъргано сирене пармезан
50 мл зехтин
2 стръка прясна мащерка
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 220 градуса. Измийте зеленчуците. Тиквичките и картофките, без да ги белите. Нарежете ги на парчета. Картофките, чесъна и чери доматите оставете цели. Сложете ги в купа. Поръсете ги със сухите подправки, солта, пипера и ги полейте със струя зехтин. Объркайте ги добре и ги изсипете в тава, покрита с хартия за печене. Поставете отгоре два стръка прясна мащерка. Печете зеленчуците до омекване и хрупкава коричка около 30 минути. Извадете ги и още топли ги поръсете с настърган пармезан. Поднесете ги с печени на тиган пилешки пържолки от бут.