Кулинарният виртуоз в кухнята… сте вие! Готови ли сте да събудите възхищение, което небцето ще помни дълго време? Най-вероятно да, защото ще споделите удоволствието от всяка хапка с любимите си хора. Е, да ви е сладко!

Необходими продукти

4 пилешки гърди
60 г кашкавал
30 мл зехтин
4 филии пълнозърнест хляб
2 скилидки чесън
1 връзка пресен босилек
1 връзка пресен магданоз
1 шепа прясна мащерка
черен пипер
сол

Необходими продукти за салатата

1 зелена салата
1/2 ч.ч. киноа
1 розов домат
1 авокадо
1 сварено яйце
1 връзка пресен босилек

Необходими продукти за дресинга

30 мл зехтин

2 ч.л. едрозърнеста горчица
1 ч.л. течен мед
1 с.л. лимонов сок
1/2 ч.л. сусам
1 скилидка чесън

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 220 градуса. Разрежете пилешките гърди хоризонтално на две. Сложете продуктите за провансалската коричка в блендера и ги смелете на трохи. Изсипете ги в плитка чиния. Леко полейте пилешките гърди със зехтин и ги натопете в трохите, така че добре да полепнат от двете страни. Подредете ги в тава, покрита с хартия за печене. Печете 20 минути, до готовност. Сварете киноата в съотношение 1:2 вода. Сварете яйцето. Охладете ги. Измийте и нарежете салатата. Добавете киноата. Нарежете домата, авокадото, босилека и свареното яйце. В малко бурканче с капак смесете всички съставки за дресинга и силно разклатете. Полейте салатата. Поднесете пилешките филенца с провансалска коричка с пъстра салата от киноа.