Aни Шакарян представя на вашето внимание една любима рецепта. Всички обичат пълнени чушки, нали? Щипка финес, капчица въображение, едно красиво движение - и хоп, ето...имаме вкусно произведение. Да ви е сладко, приятели. Не забравяйте да споделите трапезата и с други ценители на домашната кухня.

Необходими продукти

8 големи червени чушки

Необходими продукти за плънката

400 г краве сирене
2 яйца
1 връзка пресен магданоз
1 връзка пресен копър
1 скилидка чесън
2 с.л. кисело мляко
1 с.л. брашно
черен пипер
680 мл доматен сос
2 ч.л. червен пипер
50 мл зехтин
сол

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте и отстранете дръжките на чушките. Изтупайте ги от семето.

В купа натрошете сиренето с ръце, на ситно. Чукнете две яйца, добавете ситно нарязан магданоз и копър. Сложете брашното, киселото мляко, пипера и скилидка стиснат чесън. Разбъркайте всичко с лъжица много добре.

Напълнете чушките с плънката. Подредете ги в тавичка и ги полейте с доматения сос. След като излеете бутилката в тавата, изплакнете с вода шишето, налейте и нея в тавата, около 1 пръст. Поръсете с червен пипер и сол и за финал полейте със струя зехтин.

Печете пълнените чушки около 40 минути, до готовност.