Нахутът е един от продуктите, който винаги може да намерите в моята кухня. Използвам го за направата на хумус, крем за десерти, супи и какво ли още не. Днес ви го представям като основната съставка на една много вкусна салата. В комбинация с аспержи, сурова тиквичка и домат – вкусът е едновременно екзотичен и много специфичен. За да бъде по- хранителна тази салата, добавих сусам и червена чушка – истинска феерия от цветове и вкусове.
Необходими продукти:
За нахута:
250 г сварен нахут
1 ч.л. хималайска сол
1 ч.л. кимион
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица
2 с.л. зехтин
За салатата:
1 тиквичка
1 розов домат
100 г аспержи
червена чушка
сусам
хималайска сол
Начин на приготвяне:
- В купа изсипете нахута и всички подправки. Разбъркайте добре и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.
- В тиган задушете аспержите с малко зехтин и сол.
- В чиния подредете нарязаните домат, чушка, аспержи, нарязаната на ленти тиквичка и нахута. Поръсете със сусам, сол, зехтин и сок от лимон.