Нахутът е един от продуктите, който винаги може да намерите в моята кухня. Използвам го за направата на хумус, крем за десерти, супи и какво ли още не. Днес ви го представям като основната съставка на една много вкусна салата. В комбинация с аспержи, сурова тиквичка и домат – вкусът е едновременно екзотичен и много специфичен. За да бъде по- хранителна тази салата, добавих сусам и червена чушка – истинска феерия от цветове и вкусове.

Необходими продукти:

За нахута:

250 г сварен нахут

1 ч.л. хималайска сол

1 ч.л. кимион

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. чубрица

 2 с.л. зехтин

За салатата:

1 тиквичка

1 розов домат

100 г аспержи

червена чушка

сусам

хималайска сол

Начин на приготвяне:

  1. В купа изсипете нахута и всички подправки. Разбъркайте добре и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто.
  2. В тиган задушете аспержите с малко зехтин и сол.
  3. В чиния подредете нарязаните домат, чушка, аспержи, нарязаната на ленти тиквичка и нахута. Поръсете със сусам, сол, зехтин и сок от лимон.