От няколко години насам все по-често определяме февруари като месец на любовта. За това днес ви поднасям едни лесни, бързи и здравословни шоколадови сърчица, които стават готови точно за един час. Като цяло съм се спряла на съставки с вкус и аромат на бадем, но тези бонбони са толкова непретенциозни, че биха претърпели всяка трансформация с успех, дори ако решите да използвате друга ядкова основа. И ако преди по празници се чувствах виновна, ако преполовя кутия шоколадови бонбони, то с тази рецепта никога не ме гони чувство за вина.

Необходими продукти:

1 с.л. кокосово олио

1 с.л. бадемово масло

1 с.л. фъстъчено масло

1 ½ с.л. мед

1 с.л. какао

2 с.л. бадемово брашно

2–3 капки бадемова есенция

Начин на приготвяне:

  1. На водна баня разтапяте всички съставки без бадемовото брашно и какаото.
  2. След като сте получили гладка и течна смес, сваляте от котлона и прибавяте какаото. Бъркайте до получаване на хомогенна смес, след което добавяте и бадемовото брашно.
  3. Разпределяте сместа в силиконова формичка със сърца или такава по ваш избор. Слагате във фризера, докато бонбоните се стегнат.