Ако има плод, който винаги свързвам с Коледа и семеен уют, то това определено е портокалът. Днес ви го поднасям в комбинация с шоколад и по-точно като част от шоколадовото брауни, което беше хит в кухнята ми миналата Коледа и определено ще присъства отново в празничното ми меню в очакване на 2020 година.
Необходими продукти:
За браунито:
2 яйца
50 г кокосова захар
1 с.л. фъстъчено масло
2 с.л. кокосово масло
½ ч.л. бакпулвер
1 с.л. какао
30 г бадемово брашно
50 г безглутеново брашно
3 с.л. прясно изцеден сок от портокал
За топинга/заливката:
60 г кашу
2 с.л. кокосово олио
50 мл вода
2 с.л. мед
настъргана портокалова кора
Начин на приготвяне:
- Разбийте яйцата и кокосовата захар. Добавете разтопените фъстъчено и кокосово масло и сока от портокал.
- В купа смесете всички сухи съставки – бадемово и безглутеново брашно, какао и бакпулвер. Добавете яйчената към сухата смес и разбъркайте добре.
- Печете браунито в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Заливката пригответе, като блендирате кашуто, кокосовото олио, водата и меда.
- Залейте браунито, след като изстине добре, и поръсете с настъргана портокалова кора.