Тази торта беше една от най-трудните за снимане. В стаята ухаеше на печени лешници, шоколад и горски плодове, а примамливият й вид ме караше да преглъщам всяка секунда по време на снимките. Когато я опитах, с наслада установих, че просто няма какво да се добави или извади – пълна перфектност. Аз имах достъп до пресни ягоди и къпини, но ако не намерите на пазара, спокойно може да ги замените със замразени горски плодове. Това изкушение създадох в минивариант за двама, защото щастието е по-пълно, когато е споделено с любимия човек.

Необходими продукти:

За блата:

2 яйца

3 с.л. кокосова захар

бакпулвер

2–3 капки течна ванилия

4 с.л. бадемово брашно

За крема:

200 г кашу

70 г фурми

2 с.л. мед

2 с.л. кокосово олио

За украсата:

ягоди

къпини

лешници

черен шоколад (75% какао)

Начин на приготвяне:

За блата:

  1. Разбийте яйцата заедно с кокосовата захар, ванилията и бакпулвера до получаване на гъста смес. Добавете бадемовото брашно, разбъркайте добре и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 мин. Формичката ми за блат е с диаметър 10 см. От получената смес изпекох два.
  1. Кашуто и фурмите накиснете за 12 часа във вода. Блендирайте ги с мед и разтопено кокосово олио до получаване на гладка и гъста смес.
  1. Залейте блата със сместа от кашу. Запечете лешниците за около 10–15 мин до златисто, поръсете с тях крема и сложете тортата във фризера, за да се стегне.
  1. Аз залях тортата отстрани с разтопен черен шоколад и направих леки формички, за да изглежда по-предизвикателно, но дори и без шоколада ефектът и видът й бяха „Уау“. Отгоре покрих с нарязани пресни горски плодове.