Във Враца ще бягат благотворително с усмивка на 23 септември. Инициативата "Бягай с усмивка" цели набиране на средства в подкрепа на деца с лицеви аномалии и се провежда за трети път, каза Методи Симеонов, който е един от организаторите, както и родител на дете с лицеви аномалии:

Какви права имат родителите при предоставяне на личните данни на децата
 
"Нашето трасе е около 25 километра в планината, така че разчитаме едновременно и на подготвени хора, но сме отворени и за туристи, хора, които просто искат да посетят пътеката. Една част от нашето трасе минава по пътя на Ботевата чета и стига до лобното място на Христо Ботев, така че е подходящо и за туризъм. Имаме официална форма за записване. Там имаме вече над 60 души, които са се записали и по неофициални канали също доста хора са заявили участие през социалните мрежи. Така че тази година смятаме, че ще поставим рекорд за най-голямо участие и очакваме над 100 души."

В Благоевград отстраниха възпитателка, упражнявала насилие над дете

Средствата, които се съберат от заплатените такси за участие, се предоставят на Асоциацията лицеви аномалии - неправителствена организация, която се грижи за мултидисциплинарното лечение на деца с лицеви аномалии. Стартът на 25-километровото бягане ще бъде в 10:00 часа в центъра на Враца. Тази година за пръв път има и бягане за деца на дистанция от 600 метра, чийто старт ще бъде даден в 10:30 ч.

Източник: https://bnr.bg/