Напоследък аз имам по-голямо желание за секс от съпруга си. Връзката ни е силна. Знам, че той ме обича, но все пак се чувствам отхвърлена. Какво да правя?

Добър знак е да сте убедена, че съпругът Ви изпитва чувства към Вас. Едновременно с това признавате, че сте сексуално пренебрегната. Вашата способност да се справяте с две противоположни, но верни твърдения е от съществено значение за съхраняване на брака Ви. Запазете разумното поведение и когато помолите съпруга си да Ви каже каква е причината за неговото отношение. Изслушайте го, без да правите прибързани заключения и преценки.По-вероятно е липсата на сексуално желание да е свързана с това как той се чувства, а не с чувствата му към Вас. Постарайте се да изместите акцента от “Защо той ме отхвърля?” (което засяга Вас) към “Защо той не проявява интерес?” (което се отнася до него). След това разговаряйте по въпроса – например някоя събота сутрин, когато двамата пиете кафе, а детето е погълнато от заниманието си.


Може да има много причини за липсата на сексуално желание Ако проблемът е умората, решението може да е просто – лягате си по-рано или се наслаждавате на ранни сутрешни сеанси (тогава нивото на тестостерона е най-високо). Може пък съпругът Ви да е в период на намалено либидо. Върнете се назад и си спомнете времето, когато и Вие не сте се интересували от секса. В такива периоди мъжете са склонни да изграждат емоционални бариери. Напомняйте му, че се нуждаете от нежност, дори без секс. Прегръдките, целувките, малките жестове на обич засилват връзката.
Рядко една двойка се наслаждава на пълен синхрон в сексуалните пориви, особено ако партньорите са заедно от години. Обикновено интимният живот преминава през различи фази – твърде рядко, задоволително, добре, изведнъж доста активно. Така че каквито и мисли да нахлуват в главата Ви, бъдете търпелива. Вероятно чакането си заслужава.