Хиляди учени по света денонощно правят какви ли не изследвания, за да разгадаят до най-малката подробност как се развива плодът в утробата на майката, кога се оформят различните органи, какво усеща бебето, кога започва да вижда и чува, а и дали изобщо вижда и чува... Последни проучвания показват, че след 25-ата гестационна седмица малчуганът вече е съвсем оформен човек и макар и през “пелена”, има някакво прозорче към външния свят, а и различни шумове стигат до току-що оформените му уши. Разбира се, какво ще слуша през тези първи дни и месеци, зависи преди всичко от майка му. Дали ще е Бах, Моцарт, хеви метъл, латино или пък поп фолк... 24-годишната Клементина Манчева–Димитрова, ученичка от С “9 месеца” на училище, е решила този въпрос, като с удоволствие пуска на своето неродено бебче само италианска музика. Нещо повече – бъдещата майка е отишла с големия си корем на концерт не на друг, а на световноизвестния италиански изпълнител Ерос Рамацоти, който преди няколко месеца пя в София. Клементина знае италиански, защото е била в паралелка с разширено изучаване на този език в училище, а и сестра й живее в Италия. “Разбрах, че Ерос ще идва в България още преди да забременея и реших, че на всяка цена ще отида на този концерт. Знам почти всичките му песни и за мен това щеше да е удоволствие”, разказва бъдещата майка. Купила обаче билета доста по-късно. Решила да отиде с две приятелки, тъй като съпругът й отказал. Неговата страст към този тип музика се изчерпвала само с това да се примирява, когато съпругата му надува уредбата вкъщи. Близките на бъдещата майка не се възпротивили да я пуснат на концерта, въпреки че вече била бременна в края на 4-ия месец, а се очаквало на стадион “Локомотив” да се съберат хиляди екзалтирани почитатели на Ерос Рамацоти. Момичетата отишли час преди събитието, за да заемат позиция. Клементина не се притеснявала, защото бременността й била втора и всичко вървяло нормално. Концертът щял да й донесе само положителни емоции.


“Беше невероятно, местата ни бяха точно пред самата сцена и всичко се виждаше идеално, бяхме почти на два метра от Ерос Рамацоти а когато слезе сред публиката, беше съвсем до нас”, усмихва се бъдещата майка.

Известният певец забавлявал публиката повече от 2 часа. Изпял всичките си най-известни песни – и по-стари, и най-нови. Тийнейджъри на 13–14 години, по-улегнали господа на по 50 и Клементина, нейните приятелки и нероденото бебе пеели, танцували и подскачали и след последния бис. “Емоцията не може да се опише с думи, заразително е, завладяващо. Музиката те грабва и започваш да пееш. Първоначално се притеснявах за бебето, но след това, като видях, че всичко е наред, пях с пълно гърло, подскачах и се наслаждавах на всяко парче”, спомня си преживяното бъдещата майка.
Рядко вкъщи Клементина пее сама на бебето си
Предпочита да слуша музика. Бъдещата майка вече се е замислила и за име на музикалното си бебе. Тя все още не знае неговия пол, затова има богат избор. Със сигурност обаче иска името да е интернационално, за да може какъвто и път да избере детето й, след това да не среща никакви проблеми в чужбина и името му да го има във всички езици. Дали пък няма да е нещо от песните на Ерос Рамацоти? Само Клементина и съпругът й знаят... Бъдещата майка се надява италианският певец пак да дойде в България някой ден и, разбира се, тя отново да е на първия ред, за да пеят заедно...