Вероятно доста се вълнувате как стои въпросът със секса, докато жена ви е бременна. Признайте си, че е така. Аз имах честта да преживея три успешни бременности на половинката си и сега съм горд баща на две дъщери и един син. Така че – вярвайте ми...
Най-напред ще ви успокоя – сексът е напълно възможен през 9-те месеца! Не се радвайте обаче бурно – това, че е възможен, не означава, че е гарантиран. В тези месеци с любимата си живеете в напълно различни светове. Нейният организъм и емоциите й са невероятно променени. Вероятността настроенията ви да съвпадат, е доста малка. При новите обстоятелства сексът по-скоро е нужно да се планира. Досега не сте правили подобно нещо, нали?


Сигурно и вие в този период сте по-особен. Нищо чудно – в главата ви непрекъснато се въртят мисли за секс, докато половинката ви е обсебена от мисли за избора на име на бебето, какъв да е цветът на пердетата за детската стая, на чаршафите... Приемете моя съвет – не подарявайте на партньорката си луксозно бельо, докато е бременна. Просто не е подходящото време. Нито ще му се зарадва, нито ще има стимулиращ либидото ви ефект...
През бременността Тя е напълно погълната от мисли за състоянието си. Това е една от причините за липсата на синхрон между вашето желание да буйствате в леглото и нейната почти постоянна умора. Всеки път когато се опитвате да намекнете за обзелата ви похот, ще срещате “студен душ” от другата страна. По-късно и бебето може да се намеси с някой ритник отвътре тъкмо когато най-после сте пристъпили към въжделената физическа близост.

При тревоги не ви е до секс
Още преди коремът на вашата любима да е пораснал, ще се появят и други антисекс фактори. Тревожите се, че не сте готов да станете баща или че портфейлът ви е твърде тънък за такова предизвикателство... Партньорката ви пък се страхува от раждането или се безпокои, че бебето може да има малформации, защото не се е хранила достатъчно здравословно или не е казала “сбогом” на цигарите. Едва ли някоя от тези мисли може да разпали страстта помежду ви.
Много мъже се страхуват, че проникването им по време на акта може да нарани бебето. Не се безпокойте. Това не е реална опасност. Наистина ли пък сте толкова надарен от природата?! Като се изключат някои специални състояния (лекарят ще предупреди за тях бременната), сексът е безопасен и за половинката ви, и за бебето. Трудно е нероденото да не е между вас в леглото, защото партньорката ви вероятно няма да спре да говори за него. Опитайте се да приемете и това. През следващите 15–20 години от живота ви най-вероятно и вие ще станете доста словоохотлив, щом се заговори за потомството ви. Затова сега не се гневете!
Запазете чувството си за хумор. Много хора смятат, че сексът е твърде сериозно нещо. Свикнете да мислите за него като за удоволствие. Към края на 9-те месеца той може да ви изглежда дори забавен. Не забравяйте да се смеете и не го приемайте лично, ако любимата ви се кикоти, докато двамата се опитвате да преживявате някои интимни моменти.

Механични препятствия
В късната бременност позата лице срещу лице става все по-невъзможна. Представете си, че правите секс с огромна топка между двама ви. Проявете фантазия и пак чувство за хумор. С жена ми бяхме измислили една конструкция от четири възглавници, канапе и маса, която се оказа много подходяща през третото тримесечие.
Помнете, че всяка част от тялото на партньорката ви е чувствителна и е трудно да намерите място, докосването до което да не е болезнено. Колкото и прелъстително да ви изглежда тялото на любимата (особено гърдите й!), бъдете внимателен и нежен. Запомнил съм едно правило за секса с бременна жена. То гласи: да се действа бавно, но... не твърде бавно. Бавната част е важна. Обладавайте любимата постепенно, за да й дадете възможност малко да се отпусне.
Не бъдете обаче и твърде бавен. Не забравяйте, че Тя е много, много уморена. Ако сте прекалено внимателен и бавен, може да се окажете един самотен мъж, който се вслушва в похъркването на бременната си жена. Не си въобразявайте, че ще разполагате с цялата нощ, Казанова. Сега не е време да се мъчите да влезете в книгата на Гинес с някой нов рекорд по мъжественост.
Приемете, че към края на бременността вашата половинка вероятно няма да има особено желание за секс. Не коментирайте особеностите на тялото й – това няма да я зарадва, а и тя много добре знае как изглежда. Не й се подигравайте за възглавницата, която тя слага между бедрата си за през нощта. Аз направо изпитвах ревност към тази възглавница. Наричах я щастливка. Приличаше ми на някакво напълно ново същество, което се настаняваше в леглото между нас и към което жена ми толкова се беше привързала. Когато най-после бебето се появи, с особено удоволствие разкарах “щастливата” възглавница от спалнята ни.
Ще срещате различни неудобства дори и когато искате да целунете бременната си жена. Вероятно на нея ще й е горещо и вашата близост ще я тормози. Възможно е тя да не може и да диша добре през носа си поради набъбването на лигавицата му, така че дългите целувки просто няма как да се осъществят. Поради изострената й чувствителност към миризми тя няма да понася и лошия ви дъх след поредната изпушена цигара. Така че не ви остава никакъв шанс за романтични настроения…

Препоръчително поведение
В този свръхделикатен период ви препоръчвам да започнете със стъпалата й – направете им хубав масаж. Жена ми приемаше това с голяма благодарност. По този начин вие хем ще сте далеч от лицето й, хем близостта ви няма да става повод за поредната гореща вълна... Ако междувременно любимата ви не заспи, може би ще й дойде ищах за малко повече интимност.
По-често й казвайте колко е красива. Въздържайте се от самохвални оценки на мъжествеността си и не й натрапвайте ерекцията си. Нежно и с такт й подхвърляйте колко приятен и успокояващ и за нея би могъл да е сексът. И все пак през 9-те месеца той е нещо много деликатно.
След като знаете, че Тя постоянно мисли за бебето, можете и вие да насочите разговора към малкото същество. Използвайте го за користна цел – само за да стимулирате хормоните й. Внимавайте обаче да не попаднете на минно поле. Не се впускайте в извинения защо още бебешката стая не е боядисана... Отстранете всяко охлаждащо страстта обстоятелство.

Рецепта за успех
Имам и ноу-хау, което искам да ви “продам”.

  • Мийте редовно зъбите си. Използвайте най-силната ментова вода и плакнете с нея устата си, докато ви излязат сълзи на очите.
  • Не отлагайте боядисването на стаята на бебето.
  • Прочетете в книга за имената всички възможни варианти за име на бъдещото бебе, изберете няколко от тях и ги обсъдете с партньорката си.
  • Избирайте заедно покупките за бебето.
  • Масажирайте ходилата й, докато пръстите ви изтръпнат. Не се вкисвайте, ако въпреки усилията ви вашето момиче предпочете няколко блокчета шоколад пред няколко минути взаимна страст. Не го приемайте като лична обида...