Списание “9 месеца” направи проучване сред 234 бременни от София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора и Велико Търново, които посещават С “9 месеца” на училище. Процентите при част от отговорите са над 100, защото някои от запитаните са дали повече от един отговор.

87% от бременните определят бъдещия татко като добър, всеотдаен, грижовен и сериозен. Други 43% пък смятат, че техният Адам е разсъдлив и работлив. Има и такива (35%), които определят мъжа на сърцето си като красив.

75% от бъдещите майки твърдят, че най-доброто качество на партньора им е търпеливостта. Други (65%) пък са на мнение, че мъжът до тях работи много и е прекалено честен. Има и такива, според които най-положителното в техния съпруг и приятел са интелектът и чувството му за хумор. 12% са на мнение, че силното желание да стане татко е най-похвалното качество на партньора им.

27% от анкетираните се оплакват от липса на инициативност у партньора си. Според тях това е най-лошата му черта. 34% споделят, че половинките им са много туткави и вечно някой трябва да напомня задълженията им. Някои бъдещи майки се оплакват от силната страст на мъжете си да гледат футбол или от тяхната твърдоглавост. Други пък смятат прекалено големия хъс за работа за отрицателна черта.

76% от запитаните се хвалят, че бъдещият татко постоянно ги глези и прави мили жестове, откакто е разбрал за бебето. Той носи цветя, прави масаж, изненадва с малки романтични, а понякога и с не толкова романтични подаръчета. 53% от бъдещите майки се радват и на помощ в домакинството от страна на своя партньор. Мъжете им са препасали кухненските престилки и неуморно чистят, перат, мият чинии, но най-вече пазаруват. За съжаление има и такива (18%), които признават, че мъжете им не правят никакви мили жестове.

75% от бременните споделят, че мъжът до тях полага всички усилия, за да се издигне в кариерата. Те са на мнение, че партньорът им осъзнава отговорността, която ще дойде с появата на бебето, и необходимостта от повече средства. Други 25% от бъдещите майки признават, че половинката им не е кариерист и предпочита да остане на мястото, на което е в момента.

45% от бременните биха искали да коригират биреното шкембенце на партньора си, ако имат тази възможност. Други (38%) пък са на мнение, че мъжът до тях е съвършен и не биха променили нищо, дори да можеха да го направят.

98% от анкетираните са категорични, че не биха заменили дори и за 1 час бъдещия татко за никой известен актьор, политик или телевизионен водещ. Те харесват мъжа до себе си и не са склонни да прекарат 60 минути с някой друг, дори да е Милен Цветков. Останалите 2% не са дали отговор.

63% от запитаните признават, че първото нещо, което са забелязали у партньора си, са очите. За други (38%) най-впечатляваща е била усмивката, а има и такива, които са били запленени от уменията на мъжа до тях да танцува.