Деветте месеца май преобръщат живота ви като мъж. Наистина любимата ви носи големия товар, т.е. нарастващия корем, но и вие сте доста засегнат от нейното ново състояние. Е, вярно е, че не сте жертва на хормонална вихрушка, но сътресенията в обичайния ви денонощен ритъм не са малки. Сигурно през деня се налага да сте главно в ролята на силната опора, но вероятно чрез сънищата давате воля на откровените си емоции и чувства.

Първо тримесечие

В сънищата ви често има сексуални подвизи. Макар че досега изневярата не е била ваш спътник, насън може да изживявате горещи страсти с познати или непознати жени. Не се чувствайте гузен, когато се събудите. Срещите ви с тези нощни сексбогини говорят за безпокойството ви как бременността и раждането на бебето ще се отразят на интимния ви живот. Може би се страхувате, че плътските удоволствия ще останат в миналото заради новата роля на любимата ви като майка и денонощните й грижи за бъдещото ви дете.

В този период повишеното либидо на мъжа е напълно естествено. Успешната поръчка на бебе напомпва егото на потомъка на Адам – ето, че е способен да създаде Нов живот. А пък какво лошо има в сънищата си да влизате в ролята на Казанова?! Напротив – на другия ден ще крачите по-бодро и с повече самочувствие… А и за този таен нощен живот половинката ви няма как да разбере, освен ако не направите грешката да й разкажете за него.

Второ тримесечие

Бурните сексуални нощни преживявания отстъпват на някакъв кошмарен филм. Вие сънувате, че сте бременен, но не условно или само от солидарност. Реално коремът ви расте, страдате от гадене, връхлитат ви дори страхове как ще родите. Не търсете значението на тези странни видения и преживявания в съновниците, които любимата ви държи на нощното си шкафче. Чрез такива сънища вероятно просто се стремите да изразите своята съпричастност към бременността на любимата. Обичате я и ви се иска да споделяте част от нейния товар и дискомфорт, да й спестите болката и неудобствата и да сте точно толкова важен в живота на нероденото ви дете, колкото е и тя. А може истината да е друга – дали в този период не се чувствате пренебрегнат и отхвърлен от нея, от близките, от приятелите?! Тя и бъдещото ви дете са в центъра на интереса. Вие не влизате дори в „поддържащата роля”. Все пак не изпадайте в песимизъм – едно е да ти се гади на сън, друго е да се бориш с това състояние наяве. Напомняйте си, че и вие сте Създателят – без вас 9-те месеца нямаше да са факт.

Трето тримесечие

В края на бременността бебето става все по-реално и обсебва мислите и на двамата бъдещи родители. Тръпката, че скоро ще се срещнете с него, наистина е много силна. Тя влияе и на нощните видения на мъжа. Може би вече сънувате как държите в обятията си миниатюрното същество и гордо го представяте на близки и приятели. А те са очаровани от прекрасното ваше „произведение”.  Разбира се, в съня ви бебето няма вид на новородено, а на 7–8-месечно ангелче…

В някои нощи положително ще се стряскате насън, защото ще ви връхлита страхът, че любимата ви започва да ражда, а вие спите и не сте подготвили автомобила, за да я закарате до родилното. Колкото и да са разнородни нощните ви преживявания, те не могат да се сравнят по сила с емоцията, която съвсем скоро ще ви се случи – раждането на бебето. След като то дойде на бял свят, най-вероятно сънищата ви няма да са толкова „кинематографични”. Умората ще ги отпрати в миналото.