Сексуалното привличане и разбирателството в леглото са в основата на всяка връзка. Без тях партньорството трудно може да просъществува дълго. Някои учени твърдят, че любовта се дължи на кодирани в мозъка на всеки човек подсъзнателни желания, които се натрупват с годините. Други пък смятат, че това е въпрос на химия. Всичко е резултат на феромоните, които всеки излъчва. Има и такива, които вярват, че светът се върти под влияние на външни сили, а късметът е предопределен от звездите. Така любовта, сексът и бракът са потръгнали само защото Скорпионите се разбират със зодия Риби... Каквато и да е причината, сексът е основна част във всяка връзка. Ако изчезне, семейството може да се разпадне. За съжаление обаче това се случва често след появата на бебето.


Колко дълго сте издържали без любовни ласки преди бременността и след раждането? Ако са минали седмици, най-добре е да побързате да се върнете обратно в страстните обятия на партньора си. Вземете нещата в свои ръце и докажете, че сте истинска фурия в леглото. Може да се чувствате напълно изтощена от бебето, но помислете и за връзката си.

Секси мамче
Дали Джулия Робъртс, Анджелина Джоли, Ирен Онтева и Виолета Здравкова се размотават у дома с ролки на главата и скъсани дънки? Може би не винаги и звездите са в най-блестящия си вид, но едва ли докарват вида на Баба Яга. А всички те са майки, нали? Сексапилът и еротиката се зараждат в мозъка. Опитайте се поне за малко да забравите стриите, кърменето и пелените за еднократна употреба. Те няма да са ви необходими, докато съблазнявате половинката си. Постарайте се да възвърнете женствеността си. С раждането на детето си вие сте се доказали като майка. Това обаче не означава, че не трябва да потърсите скрития сексапил, който е привлякъл любимия ви в началото на връзката ви.
Не се срамувайте, ако в началото сама си създавате моменти на наслада. Дори без помощта на партньора си може да възвърнете сексуалния ищах. Така ще събудите тялото си и ще го накарате отново да копнее за ласки. Съвсем скоро ще разберете, че имате нужда от любимия мъж.

Подготовката е важна
Вместо да се ядосвате на съседа, който пак е паркирал в градинката пред блока, може мислено да се насладите на предстоящата страстна нощ с любимия. Предварителната нагласа е част от успеха. Представете си мислено различни интимни ситуации и чувства, които ви вълнуват. Ако мозъкът ви цял ден е зает да рисува подобни картини, със сигурност вечерта ще е много страстна. Сложете малко еротични подправки в спалнята и поканете любимия си да гледате заедно някой еротичен филм. А може да му поднесете и афродизиаци за вечеря. Сгответе му нещо пикантно – силните подправки увеличават пулса и ускоряват метаболизма. Пригответе шоколад за десерт...

На еротична война
Със сигурност преди раждането сексуалният ви живот е бил в разгара си. Опитът ви оттогава може да ви помогне да завладеете изгубената територия. Припомнете си позабравените трикове, с които сте прелъстявали партньора си. Едва ли сте била много свенлива. Защо точно сега да се правите на недостъпна девица? Флиртувайте, използвайте всичките си женски прелести, изненадайте го с някои нови трикове, които със сигурност ще събудят любопитството му. Няма нищо притеснително да си купите еротична литература. Тя може да разпали въображението ви и да обогати еротичните ви фантазии. Със сигурност те ще ви настроят за секс. Може да сте сигурна, че партньорът ви ще откликне много бързо, когато усети, че сте на такава вълна. За да върнете желанието му, може да го провокирате, като му припомняте общи еротични спомени. Сетете се за най-вълнуващите си преживявания, преди бебето да дойде. Нищо от това не е загубено.

Дора Ангелова
психолог