За втора поредна година Националният военноисторически музей организира „Ден на бащата”, който посвещава на силната връзка между таткото и детето. Празникът ще бъде отбелязан с разнообразни атракции и вълнуващи забавления, които ще очакват гостите на музея в началото на лятната ваканция – 15 юни (събота) от 10.00 до 18.00 ч. Музейните експозиции и всички активности ще са безплатни.

Само на този ден посетителите на Националния военноисторически музей ще имат възможността да видят част от съвременната техника на Българската армия, уникални превозни средства и машини, иновативни детски играчки и многообразие от впечатляващи атракции.

Децата ще попаднат в Света на играчките, конструирайки модели от областта на физиката, електротехниката, метеорологията и двигателите с горивна клетка. Ще се пренесат в праисторическите времена на динозаврите, през различни исторически епохи, до невиждани приключения в космоса. Ще се срещнат с приказни герои и животни, а най-малките ще строят конструкции от бъдещето и ще стимулират логическото си мислене с образователни активни карти и игри.

Търсачите на силни усещания ще изпробват точността си на специално изградено стрелбище, а любителите на шаха ще премерят сили с възпитаниците на детска шахматна школа.

Лятната „Библиотека за деца и татковци” ще очаква своите читатели с най-новите си книги.

Във външната експозиция на музея бащите ще могат да седнат зад волана на атрактивни ретро и съвременни автомобили, трактори и камиони, оборудвани с най-съвременните интелигентни технологии за управление и навигация. Ще изпробват най-модерните превозни средства на две колела – електрически велосипеди и скутери.

Децата ще могат да пилотират количките Kettcar на специална надуваема писта и да водят сумо битка с гигантски костюми.

Пясъчник, превърнат в строителна площадка с механичен дървен кран, ще забавлява децата, а за да се запознаят отблизо с тази дейност бащите ще ги въведат в тънкостите на строителството, включвайки се в демонстрация на ремотна дейност.