Сексът е разрешен по всяко време и на всяко място, стига да имате желание. Обърнете внимание и на още няколко детайла, които ще помогнат за създаването на Вашето бебе.


Поне за малко се откажете от цигарите (ако забременеете, това е задължително! Защо не започнете от сега). Това важи най-вече за мъжа, защото спермата на пушачите е с много по-лошо качество. А пушачките пък са по-застрашени от аборт или от преждевременно раждане

Ограничете алкохола! Съветът е преди всичко към силния пол, защото редовната консумация на спиртни напитки сериозно вреди върху производството на сперматозоиди и драстично намалява шансовете за забременяване. Повечето жени знаят – алкохолът по време на бременността е табу!
Обърнете сериозно внимание на храната! Приемайте повече витамини, минерални вещества и микроелементи. Не бива да забравяте, че нездравословното хранене може да наруши хормоналния баланс. Добра новина за любителите на слънчогледови семки и пшенични зародиши! В тях се съдържа голямо количество витамин Е. Той е в основата на плодовитостта. Не забравяйте да пиете и витамин С. Той предпазва от генетични увреждания в ДНК на сперматозоидите.

Запасете се с фолиева киселина. При повечето жени тя не достига, а това може да се окаже опасно за плода. Специалистите съветват да приемате ежедневно 0.4 мг фолиева киселина.
Важно за мъжете е да вземат магнезий. В по-големи количества той повишава броя и подвижността на сперматозоидите. Затова наблегнете на ядките, пълнозърнестия хляб, слънчогледовите семки и ориза!
А за домакините… Проветрявайте редовно жилището! Концентрацията на вредни вещества в стаята може да намали плодовитостта на партньорите.
И все пак не забравяйте секса! Той е в основата да си направите бебе! Ако пък Ви мързи, може да се обадите на щъркела за доставка по домовете…