Сутрешното гадене е зад гърба ви, хормоните бушуват, вашият Адам вече е убеден, че с бебето всичко е наред и сега е време за любовни игри. Много бъдещи майки признават, че сексът за тях се оказва пълен кошмар през 9-те месеца. Ето защо ще ви предложим няколко стъпки към плътските удоволствия през бременността, а защо не и за времето, след като малкото човече се появи на бял свят.

Пишете му
Говорете открито с партньора си за секс. Ако се срамувате, напишете му интимно послание и оставете листа до нощното му шкафче. Не са много двойките, в които единият от партньорите може да чете мислите на другия. В случай че не му кажете какво ви допада и какво не, той едва ли ще разбере.


През бременността и след раждането животът ви драстично се променя. Същото се случва и с интимния ви живот, затова трябва да преоткриете какъв секс обичате сега. Насърчавайте партньора си с думи да продължи да прави онова, което ви доставя най-голямо удоволствие. Спирайте го, когато нещо не е наред. Насърчавайте го и водете ръката, езика и фантазията му. След секс споделете какви идеи имате за следващия сеанс и по какъв начин ще разнообразите репертоара.

Бъдете романтични
Помнете, че сексът не винаги е спонтанен. Най-вероятно денят ви ще е запълнен с работа, прегледи и изследвания, домашни задължения и едва ли ще ви остава време за плътски удоволствия. И ако едно време сте използвали часовете преди сън за страстни ласки, сега или четете списание “9 месеца” и книги за нероденото дете, или вече къпете и приспивате новороденото. Не очаквайте, че един ден ще се събудите и пак ще имате време за секс. Това няма да се случи. С всеки изминал ден отговорностите ви нарастват лавинообразно. Трябва да откраднете малко време за полови игри. Вземете си почивен ден, наемете детегледачка, заведете детето при баба и дядо, заминете през почивните дни, отделете време само за вас двамата. Отдавайте се на романтика и секс.

Планирайте
Самата мисъл за предстояща необуздана вечер може да е много възбуждаща. Не разчитайте само на спонтанните боричкания в леглото след работа. Планирайте добре страстните си изпълнения. Още от сутринта изпращайте послания към половинката си, че искате да преживеете незабравима нощ. Възбуждайте интереса му, намеквайте му (със съобщения по телефона, електронната поща или с малка бележка между документите му). Изненадвайте го с нещо ново и необичайно. Заинтригувайте мисълта му с предстоящата изненада. Настройте се романтично, като си представите какво ви очаква, вземете вана и подгответе тялото си – така ще се отпуснете напълно и ще се почувствате истински привлекателна.

Балансирайте
Баланс между промените и рутината – това са идеалната комбинация и ключът към вълнуващия секс. Големият ви корем през 9-те месеца не позволява да опитвате много нови пози и техники, затова най-добре се придържайте към тези, при които няма дълбоко проникване. Затова пък може да развихряте фантазията си в предварителната игра. Включвайте новостите в първата част, а рутината оставете за същинския секс.

“Да!”
Щом вие и партньорът ви го искате, няма никакви забрани в секса. Все пак мислете за бебето и за неговото здраве. Не правете неща, които са против волята ви, само с мисълта “Това ще зарадва любимия”. Забавлявайте се!