Усещате ли аромата на пролет, който витае във въздуха? След студената зима слънцето вече се показва и през април е време да захвърлите шапките и ръкавиците и да излезете навън. Няма нищо по-прекрасно от това да посрещнете пролетта с усмивка. А има ли по-усмихнат месец от април, когато са родени Ал Пачино, Лили Иванова, Филип Киркоров и дори Садам Хюсеин?През април никой няма да ви се сърди, ако излъжете. На 1-ви може да скроите някоя хитрина на любимия мъж или на приятелките си. Тогава се чества Денят на лъжата. Той е обявен за такъв още в началото на XX век. Дали обаче преди това хората са били честни?

През април се обадете на лекаря си дори да сте в перфектна форма. На 7-и здравните работници се събират, за да отпразнуват професионалния си празник. Със сигурност личният ви лекар, акушер-гинекологът и акушерката ще се зарадват, ако ги поздравите.  

През април е време да звъннете на всичките си приятели, които носят имена на цветя. Тази година Цветница се чества на 12-и и може без предупреждение да им отидете на гости. Направете сладки и ги посетете. На имен ден се ходи без предварителна покана. Те със сигурност ще ви се зарадват.

През април може да си засадите цветя в градината или на балкона. Срамежливото слънце ще ви се усмихне и само след няколко седмици ще се радвате на уханието на цветята.

През април може да се отдадете на творчество дори и без да притежавате таланта на Пикасо или Дали. Боядисването на яйца е истинско предизвикателство за фантазията ви. Не се притеснявайте от боите за яйца. Те са напълно безвредни. Все пак, ако се страхувате, може да ползвате ръкавици.

През април можете да хапнете агнешко. Може би диетоложката ви няма да се съгласи с този избор, но на Великден всички опитват от крехкото месце. Не забравяйте да отидете да църква и да запалите свещичка. Според традицията празниците продължават 3 дни – така ще можете да посетите всичките си роднини и приятели.

През април разходките в парка са задължителни. Така ще се раздвижвате и ще вдъхвате от уханието на настъпващата пролет. Избирайте по-слънчевите алеи. Все пак обаче обличайте се добре. Не рискувайте да настинете точно сега.

През април може да направите нещо за планетата. Помолете половинката си да излезете в планината и да засадите заедно дръвче или пък организирайте почистване пред блока. Не се уморявайте – важно е да имате идеи и желание. На 22 април се отбелязва Международният ден на Земята. Тогава хората от цял свет се обединяват в усилията си да запазят околната среда.