Как съобщихте на близките и познатите си, че сте бременна? Преди години традицията повеляваше да отидете при бъдещите баба и дядо и да им кажете радостната новина. Днес с напредването на технологиите съобщаването, че ще ставате майка става много по-бързо и лесно. Не само благодарение на Интернет може да покажете на всички снимките от първия си преглед с ехограф или да се оплачете от грубите лекари. Предлагаме ви няколко модерни начина да създадете своя „онлайн бременност”.


Вашият блог. Блогът е вид Интернет сайт, в който може да пишете като в дневник. Новите съобщения, които споделяте, се подреждат по обратен хронологичен ред. Да си направите блог вече е по-лесно, отколкото да отидете до магазина. Изисква се само регистрация в някой сайт като Blog.bg. В своята блог страница може да описвате всички преживявания през бременността и след раждането, да качвате снимки и да споделяте мнения по теми, които ви вълнуват. Близките и познатите ви могат да коментират написаното от вас и да ви дават съвети. Това е вашият минибременен онлайн дневник. Достатъчно е, преди да отидете в болницата да родите, само да пуснете новина в блога си. След изписването със сигурност ще имате десетки благопожелания. Така близки и роднини ще знаят, че бебето вече е факт и няма нужда да губите време в телефонни разговори.

Вашият twitter. Twitter е безплатна социална мрежа, която навлиза в Интернет пространството с все по-голяма скорост. Сайтът позволява на потребителите постоянно да изпращат помежду си съобщения до 140 знака. Това е едно от най-добрите средства за публикуване на новини. Често за него се говори като за SMS-а на Интернет. Благодарение на twitter постоянно може да уведомявате близките и познатите си (а понякога дори и непознати) какво правите в момента и как се чувствате. Достъпът до социалната мрежа е изключително опростен и може да пишете в своята twitter страница дори и от мобилния си телефон, стига да има онлайн връзка. Вашите близки могат да „ви следват” в twitter от двете чертички на теста за бременност до първото проплакване на бебето.
Вашият YouTube. YouTube е сайт за споделяне на видеоклипове. След регистрация може да покажете на всички клипчета от първия преглед с ехограф до раждането на бебето. Сайтът няма изисквания към качеството на картината, затова, за да запишете важните моменти от живота си, може да използвате дори телефона си.

Вашият Facebook. Подобно на блоговете и twitter, Facebook.com е социална мрежа, в която може постоянно да поддържате връзка с приятели и роднини. На страницата си във Facebook може да съобщавате за промените, настъпили през бременността. Има възможност да споделяте снимки и видеоклипове, както и да изпращате едно съобщение до всичките си контакти.

Мая Ковачева