Много са примерите за моменти, в които радостта е неизмерима, а магията – видима. Тук ви разказваме за един конкретен от тях – изписването на пораснали, здрави бебета след дълъг престой в неонатологично интензивно отделение на АГ „Селена“. Месеците, прекарани под ежедневна грижа и любов, притеснения, терапии, лечение, подкрепа... Всичко това, за да могат двете деца днес да бъдат в прегръдките на родетелите си и да се приберат щастливи заедно у дома.

Днес щастливите семейства са 2

selena1

101 дни – точно толкова е дълъг пътят, който Митко трябва да измине, за да се прибере вкъщи и да посрещне първия си имен ден заедно със своето семейство.

Митко се ражда в 25 г.с., с тегло само 780 грама. Всъщност е очакван на 8 октомври (точно ден след днешното му изписване от интензивно отделение), но е решил да изненада всички и се е появил на бял свят по естествен път 102 дни по-рано – на 26 юни.

Днес Митко тежи над 2 килограма и след дълъг престой в отделението, ежедневни грижи, терапии и внимание от екипа е предаден в ръцете на щастливите си родители, за да се прибере у дома. Може би днешната дата не е никак случайна. Митко е изписан точно на рождения ден на лекаря, помогнал му да поеме своята първа глътка въздух – проф. Пехливанов.

Дара е близначе, което заедно с братчето си Атанас е останало близо 2 месеца под наблюдение в неонатологичното отделение на АГ „Селена“. Дари и Наско се раждат на 11 август в 32 г.с. Невъзможността им да се справят сами с живот извън утробата е наложила незабавна реакция и прием в интензивно отделение.

Дари се ражда първа, но с по-ниско тегло – само 1060 грама. Затова и Наско е изписан преди нея – миналата седмица. Но днес идва ред и на малката му сестричка. Тя вече тежи цели 2100 грама – готова да бъде изписана у дома, където я чакат Наско, баба и дядо.