Мобилни екипи от акушер-гинеколози от столичната АГ болница "Шейново" ще преглеждат по домовете бременни жени и бебета. Проектът е насочен към социално слаби семейства, на които здравната услуга се предлага безплатно.

Заместник-кметът по здравеопазване и финанси Дончо Барбалов посочва, че до края на годината се очаква АГ-екипите да прегледат 250 бременни и 850 деца.

"Това е изключително интересен проект, който е разработен от болница "Щейново" съвместно с болницата в Ихтиман. Целта е да се помогнат социално слаби семейства, като се извършват домашни прегледи на бременни жени и деца до три години, които не посещават редовните детски прегледи, които са задължителни. Закупува се мобилна апаратура, която дава възможност да се осъществяват тези прегледи. Ще се направи график. Закупува се апаратура за ултразвуков преглед, мобилен кувьоз, мобилен апарат за анализ на слух, ЕКГ и също апарат за дистанционно безкръвно изследване на нивата на билорубин, което е много важно при новородени деца", заяви той. 

 

Източник: novinite.bg