Да прегърнеш първородната си рожба е специален, трогателен момент, който дарява на сърцето ти вълшебно усещане. Трудно е да опишеш емоцията, ако не си я изживял лично. Понякога първата прегръдка между мама и бебе се случва само миг, след като малчо е поел първите си глътки въздух, друг път прегръдката трява да почака. Много бебета се раждат твърде рано и това застрашава живота им. Необходими са им специални, деликатни грижи. Крехки създания, още неподготвени за суровия свят... 

По-рано родените бебета са твърде малки и организмът им е прекалено незрял, за да оцелеят сами, без за тях да се полагат специални грижи. Недоносеното може да тежи от около 600 до 2500 грама, като има редки случаи и на оцелели деца с тегло под 500 грама. Височината им обикновено е от 35 до 45 см. Веднага след като са родени, за тях започва серия от грижи, най-големите заслуги за тяхното оцеляване винаги са уменията на неонатолозите. Но, разбира се, и волята за живот, съхранена в малкото тяло. 

ГАЛЕРИИ: Невероятно - реални снимки на бебето през 9-те месеца

Според определение на Световната здравна организация, недоносено е дете, родено преждевременно, преди завършване на 37-а седмица от бременността на майката.

Какво се случва, когато бебето ти се появи в 26-та гестационна седмица... Да, първата прегръдка е отложена - за тогава, когато вече тя ще бъде безопасна. 

31-годишната Наташа Бьорк Джонсън е съсипана, когато разбира, че раждането ѝ започва - 14 седмици по-рано от очакваното. Нейната малка дъщеричка Фрея се ражда съвсем мъничка и Наташа е предупредена от лекарите, че е възможно бебето ѝ да не оцелее. Оказва се, че новороденото момиченце има хронично белодробно заболяване и проблем със сърцето. 

heartШест седмици малкото момиченце е под наблюдението на неонатолози, за бебето се полагат постоянни грижи и ето, че чудото се случва. Наташа вече може да прегърне своята дъщеря. Емоционалната среща майката решава да запамети във видео, което по-късно ще сподели със света. 

enlightenedТолкова трогателно видео, толкова емоция и толкова живот... Заслужава си - гледайте!

Източник: https://www.pregnantlife.net/