Еуфория, щастие, радост – о, да, появата на бебето носи със себе си незабравими емоции. Бебчето обаче ще пристигне в дома ви със свои нужди, потребности и специфики. Без паника, мили родители, на помощ идва лекцията на „9 месеца“ с участието на акушерка Теодора Артинова.

Откъде да започнем, как да продължим и дали ще финишираме успешно с първите грижи за бебето? Хиляди въпроси, хиляди опции, но и едновременно с това тревоги. Преди да повикате  цял отбор баби, се информирайте за ключовите моменти, свързани с отглеждането на новороденото. Изберете своя начин, създайте си ясна представа за това как вие желаете да се случва къпането, храненето, грижата за пъпчето, очите, носа, кожата. Това съвсем не означава, че не бива да се доверявате на близките си, но имайте вяра и в себе си, майчината интуиция е огромна сила, не я подценявайте.

Ако планирате, очаквате дете или вече се радвате на своя рожба, абонирайте се за YouTube канала на списание „9 месеца“. В галерията ще откриете полезно видео съдържание, ще получавате известия за най-новите лекции.

Когато гушнете новороденото за първи път, ще усетите... Това е отговорът на въпроса как трябва да се държи бебето. Сигурно през бременността много пъти сте се чудили как ще успеете да хванете това така крехко създание, до го притиснете до гърдите си, а дори и да се грижите за него. Факт обаче е, че някакви невидими ръце ще ви водят по пътя към знанието – майчината интуиция. Хилядолетия съзнателен и подсъзнателен опит се предава от майка на дъщеря, от поколение на поколение. Сега е ваш ред да се включите в щафетата.

Разбира се, всичко това, в комбинация с нашите невероятни лектори, които мотивират и вдъхновяват родителите да бъдат най-добрата версия на себе си, грижейки се за децата си.

В случай че сте пропуснали да гледате лекцията, научете важните акценти по темата сега: