Коремът ви тежи, гърбът вече ви понаболява, а краката ви са отекли. За много дами бременността създава доста затруднения, с които трябва да се борят цели 9 месеца. Често след изморителен ден на работа или пък след обикаляне по магазините за детски дрешки имате нужда от почивка. Позволете си 15 минути пълна релаксация, за да могат мускулите ви да се възстановят и да се почувствате като преродена. Седнете на пода, вземете голяма хавлия и няколко възглавници. Облечете се удобно, така че нищо да не ви притиска или стяга.

Легнете на пода по гръб върху хавлията. Свийте краката в колената и опрете стъпалата здраво на пода. Пъхнете под главата си навита на руло кърпа или малка възглавничка. Наместете добре врата си, така че да ви е удобно и нищо да не ви притиска. Поставете ръцете си до тялото и обърнете дланите нагоре. Отпуснете се. Затворете очи и се концентрирайте върху дишането си. Поемайте въздух с гърдите и издишвайте с корема. Освободете съзнанието си от всички негативни мисли и се наслаждавайте на почивката.

Седнете удобно по турски, като подпрете гърба си на стената. Отпуснете главата си леко надолу, така че да ви е удобно. Не натоварвайте врата си. Поставете две по-ниски възглавници под краката си, за да не усещате никакво напрежение в мускулите. Сложете ръцете си върху колената с длани, обърнати нагоре. Затворете очи и дишайте бавно и спокойно. Не напрягайте мускулите си.

Легнете на една страна, като поставите възглавница под главата си. Свийте леко краката си в колената, а за да се почувствате по-удобно, сложете още една по-ниска възглавница между тях. Поставете едната си ръка върху корема, а с другата леко подпрете главата си. Поговорете мислено с бебето. Представете си как позитивната ви енергия се влива в него.

Застанете на колене, протегнете ръце напред и се отпуснете бавно с лице към пода върху ниска възглавница. Поставете навита на руло кърпа или възглавница и под таза, за да ви е по-комфортно. Внимавайте да не притиска корема. Дишайте бавно и равномерно.