Стрии, разширени вени, хемороиди, косопад, рушене на зъбите, силно ограничен избор от медикаменти в случай на разболяване са само част от проблемите, с които се сблъсква бъдещата майка. Не е необходимо да се примирявате с мисълта, че този период непременно ще отнеме част от очарованието ви и от енергията ви. Можете да се погрижите за себе си по безопасен и ефективен начин, за да се радвате на бременност, изпълнена с добро здраве и самочувствие, с помощта на някои определени минерали.

Известно е, че през 9-те месеца тялото има по-големи нужди. А минералите регулират и изграждат всяка клетка. Те са нужни за правилното протичане на всички процеси в организма, за пълноценното усвояване на полезните вещества от храната, както и за да получавате достатъчно витамини. В противен случай организмът започва да черпи от депата си със запаси и се появяват проблеми с кожата (стрии, разширени вени), със зъбите, хемороиди, косопад, чести настинки, крампи, главоболие, спазми и т.н.

За да си върнете минералния баланс и да се предпазите от нежелани здравословни оплаквания, могат да ви помогнат Шуслеровите соли на Немския хомеопатичен съюз (DHU). Те са минерални субстанции, разредени на хомеопатичен принцип. Това ги прави високо ефективни, тъй като се намират в естествена за тялото концентрация. За разлика от стандартните високодозирани препарати, те преминават лесно през клетъчната мембрана и възстановяват баланса. Предлагат се под формата на таблетки и мехлеми. Прилагани в комбинация, лечебното им въздействие се засилва и ускорява. По време на цялата бременност са ви нужни следните минерални соли:

Шуслерова сол №1 калциев флуорид е солта на еластичната съединителна тъкан. Укрепва вените, предотвратява измененията на съединителната тъкан, водещи до целулит, бръчки и стрии. Поддържа тонуса и еластичността на тъканите по време на бременност и предпазва от отоци. Препоръчва се и при свръхчувствителност на зъбния емайл.

Шуслерова сол №2 калциев фосфат подпомага растежа и оздравителните процеси на костите и зъбите. Тя играе важна роля за деленето на клетките и по време на бременност отговаря за растежа на плода.

Шуслерова сол №3 железен фосфат е солта за първа помощ на имунната система. Тя е задължителна в първите стадии на всички инфекции. Подпомага лечението на силното възпаление, настинките, грипа, при нараняване и травми. Силен помощник срещу появата на желязодефицитна анемия.

Шуслерова сол №11 силицея е солта на косата, кожата и ноктите. Подпомага съхраняването на еластичността, здравината и хидратацията на кожата. Нужда от нея има при косопад, нарушена еластичност на епидермиса, образуване на стрии. Укрепва функциите на кожата и забавя нейното стареене.

Как да ги приемате: Приемат се по 3 табл. дневно от всяка сол от първия до последния ден на бременността. За да избегнете появата на стрии, нанасяйте един път на ден и от Шуслеров мехлем №1 върху проблемните зони.

Допълнителна помощ – в случай на главоболие, безсъние (и заради притеснения), крампи и схващания, контракции ще ви бъде полезна и Шуслерова сол №7 магнезиев фосфат, приемана под формата на „Гореща 7” – разтворете 10 табл. в 200 мл топла вода и отпивайте по малко на всеки 5-10 мин., докато почувствате подобрение. Приемът на тази напитка е много подходящ вечер преди сън – действа релаксиращо и намалява напрежението.

Утвърдени комбинации при вирусна инфекция с температура

Знаете, че по време на бременност трябва да сте много внимателни с употребата на традиционни лекарства. Но Шуслеровите соли са напълно безвредни и могат да се използват за лечение на редица здравословни оплаквания. Ако се разболеете и вдигнете температура до 38,5 градуса, можете да я овладеете с Шуслерова сол №3. Тя действа бързо и се прилага по 1 табл. на всеки 5 минути до настъпване на подобрение. Намазването на гърдите и гърба в областта на плешките с Шуслеров мехлем №3 ще ускори свалянето на градусите. Този мехлем е много ефективен и за облекчаване на главоболие вследствие на грип и настинка – областта на двете слепоочия и точката между веждите се намазват няколко пъти на ден.

Поддържането на повишена температура или продължаващото покачване на градусите над 38,5 налага към Шуслерова сол №3 да се добавят и соли №5 калиев фосфат и №8 натриев хлорид. Сол №5 действа енергизиращо и дава сили на тялото за по-бързо възстановяване при боледуване. Сол №8 регулира обмяната на телесните течности – прекомерно изпотяване, обилна секреция, сълзене, отоци и предотвратява обезводняването на организма. Редува се по 1 табл. от всяка сол на 5-10 мин. или се приемат разтворени в чаша вода по 5 табл. от всяка сол. Комбинирайте тази терапия и с Шуслеров мехлем №3.

Очаквайте скоро съвети как с помощта на Шуслеровите соли да се справите с някои от най-честите неразположения на майката и бебето след раждането