Съвременната жена е добре информирана относно това как да планира успешно своята здрава и лека бременност. Разбира се, не всичко зависи от нас. Понякога можем да сме неприятно изненадани от някои усложнения или състояния през 9-те месеца. Във владение сме обаче на здравословните решения, които са предпоставка за добри постижения. 

Преди да сбъднем мечтата си за дете, е важно да я посеем на плодородна почва и да я поливаме с търпение, любов и внимание. Грижата започва отвътре навън, а бъдещите поколения заслужават най-доброто от нас във всеки аспект. Нима съществува по-голямо щастие за родителите от появата на здраво и съвършено дете? Отговорът е ясен, но в сянка остава ярката истина, че зад всеки успех стоят пълноценна подготовка и упоритост.

И тук идва мястото на „елементите, без които здравето на бъдещата майка“ не се чувства комфортно – витамини и минерали. Добре дошли в царството им…

  • Започваме с Нейно Величество фолиевата киселина (или иначе казано витамин B9) – чували сте, че е важно да я приемате няколко месеца преди двете чертички на теста, както и през 9-те месеца, нали? Тя благоприятства правилното затваряне на невралната тръба. Дори ако вашата диета е близо до съвършената и ядете разнообразни храни, включително месо, млечни продукти, плодове и зеленчуци, зърнени храни и бобови растения, все още може да липсват определени хранителни вещества, от които се нуждаете както вие, така и вашето бебе, особено фолиева киселина и желязо. Получаването на достатъчно фолиева киселина не само намалява риска на бебето да развие Спина Бифида и Аненцефалия с 50–70%, но приемането на добавка на фолиева киселина може също да намали риска бебето да развие други дефекти, като например малформации на устната и небцето (заешка устна и вълча уста) и някои сърдечни заболявания.
  • Насочваме вниманието и към желязото. Много жени не консумират достатъчно месо. Ето защо приемането на добавка от желязо е много важно за предотвратяване на желязодефицитна анемия. По време на бременност тя може да увеличи риска от преждевременно раждане, ниско тегло при раждане и др. Най-добрият източник на желязо за организма е черният дроб (особено свинският). Сравнително богати на желязо са месото, рибата, зърнените храни, варивата и някои зеленчуци и плодове. Желязонедоимъчната анемия е едно от най-разпространените заболявания. По данни на Световната здравна организация (СЗО) при 15% от населението на света има данни за желязодефицитна анемия. Най-рискови са жените в детеродна възраст, бременните и малките деца.
  • За цинка с любов. Той оказва силно влияние върху качеството на спермата и яйцеклетките. За съжаление, все повече млади жени преживяват спонтанен аборт, а една от причините може да се окаже именно проблем с ембриона. При дамите дефицитът на цинк е способен да доведе до хормонален дисбаланс. 
  • Що е то докозахексаеновата киселина (DHA)? Спада към групата на Омега-3 есенциалните мастни киселини. Тя има отношение към цялостното благосъстояние в човешкия организъм, но най-вече е основна съставка на клетъчните мембрани. В предходни материали сме ви споделяли, че се препоръчва бременните жени и кърмещите майки да приемат не по-малко от 200 мг DHA дневно. 
  • Време за магнезий! Бременността е състояние, при което нуждите от микроелементи и особено от магнезий са повишени. Магнезият се съдържа в малки количества в ядките, рибата и житните продукти, но чрез консумацията им не може да се преодолее неговият дефицит.

След като щрихирахме главните герои преди забременяването, по време на бременността и кърменето, уточняваме, че те са само част от палитрата витамини и минерали, чиято мисия е грижата за малката точица в утробата ви. И макар пълноценното хранене да изглежда „мисия невъзможна“, не сте сами – в лицето на хранителната добавка ПреМама Дуо  ще намерите мощна подкрепа в това начинание.
Защо? В нейния състав (30 таблетки и 30 капсули) са включени 400 микрограма фолиева киселина (точно колкото е препоръчителната доза), както и 11 витамина, 10 минерала и докозахексаенова киселина, за осигуряване на оптимално хранене. Приемат се лесно – по една таблетка и една капсула дневно след хранене, когато искате да забременеете. 
И внимание – продуктът е разработен по изискванията за количествен и качествен състав, така че да е подходящ за жени, които се опитват да забременеят, бъдещи майки и кърмачки.
Подробна информация за ПреМама Дуо можете да прочетете ТУК >>


>> Можете да закупите онлайн хранителната добавка ПреМама Дуо от

Аптеки Remedium
Онлайн аптека АФИА
Аптеки Гален
Аптека Витания
Аптеки Прополис
Аптека Фрамар
Аптеки SOpharmacy