Необходими материали: различни цветове памучни парчета плат, вата или пух за пълнежа, игла, конци и ножица.

Започнете играчката, като изрежете 8 големи, еднакви, квадратни парчета от плата, който сте си харесали. За крачетата и антенките изрежете 8 по-малки квадратчета. Моите големи квадрати са с размер 10x10 см, а малките 5x5.

Вземете едно от парчетата, което сте си избрали за главата на гъсеничката, a след това избродирайте личице.

След това вземете малките квадратчета, за да ги оформите за крачета и рогца. С помощта на ютия ги прегънете през средата, после прегънете и двата края към вътрешния им ръб, накрая ги прегънете на две, отново през средата, така че да получите малки правоъгълничета с приблизителен размер 1,5x2,5 см.

Следва да зашиете частите една за друга. Подредете квадратчетата в желаната от вас цветова комбинация за гъсеничката и ги зашийте едно за друго. Трябва да получите две ленти от по 4 квадратчета. Обърнете лентите с лицевата страна една към друга. Между тях позиционирайте крачетата и антенките. Започнете да шиете от задния ръб напред към главата. Когато стигнете до нея, може да я заоблите. Шийте до другия край на гъсеницата. Обърнете с лицевата страна навън и започнете да пълните с вата откъм главата. Зашийте страните една за друга, там, където свършва първият сектор от квадратите. Напълнете и следващите три, като зашивате след всеки един от тях. Честито, вече си имате малка сладка гъсеничка!

Изпратете ни изработената от вас гъсеничка като лично съобщение във фейсбук страницата на списание "9 месеца" и може да спечелите награда! Подробна информация относно стъпките на процеса в снимки, ще откриете в брой 242.

Aвтор и фотограф: Велислава Арабаджиева, творец, които има грижата да радва очите ви с авторски плетива и аксесоари във всеки брой на списание "9 месеца".

Посетете страничката й във фейсбук: www.facebook.com/ohsweetpie